Herczegh Anita: Az anyagi nehézségek nem gátolhatják a gyerekek álmait

A koronavírus miatt árván maradt gyerekek megsegítésére létrehozott Regőczi Alapítvány javára tartottak jótékonysági koncertet.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 04. 14. 12:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sem a háború árnyékában, sem egy évtized múlva ne feledkezzünk el a koronavírus-járvány árváiról, hiszen ezek a gyermekek, ezek a fiatalok akkor is rászorulnak majd a támogatásunkra – hangsúlyozta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége a Regőczi Alapítvány javára, a Pesti Vigadóban tartott szerdai jótékonysági koncerten, ahol Boros Misi lépett fel.

Herczegh Anita, az alapítvány kuratóriumának elnöke emlékeztetett arra, hogy a koronavírus-járvány következtében sok fiatal félig vagy teljesen árva lett. Köszönetet mondott Boros Misinek az előadásért, hozzátéve: a fiatal zongoraművész koránál sokkal érettebb személyiség, aki értőn és érzékenyen figyeli a körülötte levő világot. Átérzi a koronavírus árváinak helyzetét, hiszen a korosztályáról van szó.
Herczegh Anita az árvák között példaként említette azt a fiatalembert, aki tavaly, az érettségi előtt veszítette el a járvány miatt édesanyját és teljesen árván maradt. Beszélt arról a testvérpárról, ahol a kicsit több mint 18 éves báty lett 15 éves testvére gyámja. Hozzátette: nem fogadható el, ha egy gyerek amiatt nem tudja kibontakoztatni tehetségét vagy amiatt kell feladnia az álmait, mert anyagi nehézségek okán ezt nem tudja megvalósítani.

A Regőczi Alapítványt a koncerten részt vevő Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita hozta létre azzal a céllal, hogy hosszú távú és személyre szabott gondoskodást biztosítson annak a több mint ezer gyermeknek, aki a koronavírus-járvány miatt elveszítette egyik vagy mindkét szülőjét.

Borítókép: Herczeg Anita (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.