Kettős arcát mutatja ma az időjárás

A nap első felében alapvetően sok felhő lesz felettünk, majd az ország nagyobb részén egyre inkább szakadozni, gomolyosodni kezd a felhőzet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat az előrejelzésében.

Forrás: Met.hu2022. 04. 19. 7:38
null
Mohács, 2015. április 1. Viharfelhõk Mohács közelében, Baranya megyében 2015. április 1-jén. A mai napon estig több helyen várható zápor, intenzív zápor, néhol zivatar, a magasabb hegyekben pedig hózáporok is kialakulhatnak. MTI Fotó: Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szórványosan várható zápor, hó- és jégdara-zápor, néhol zivatar, a hegyekben hózápor is kialakulhat. A nyugati, délnyugati tájakon tartósabban felhős körzetek is maradhatnak, ott inkább a gyenge eső lehet a jellemző. 

Döntően gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, inkább csak a záporok környezetében fordulhatnak elő élénk lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között várható. Késő estére többnyire 0 és +8 fok közé hűl le a levegő.Napközben a záporok mellett szinte az ország teljes területén van esély zivatarok kialakulására, amelyeket jégdarazápor is kísérhet.

Met.hu

 

Borítókép: viharfelhők Mohács közelében, Baranya megyében 2015. április 1-jén (Fotó: MTI Fotó: Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.