időjárás 25°C Marcell 2022. augusztus 14.
logo
Ezzel meg is szűnik a párt frakciója a helyi közgyűlésben.

Kilépett a Momentum frakciójából egy pécsi képviselő

Vizvári Soma
2022.04.19. 12:26 2022.04.19. 15:39
Kilépett a Momentum frakciójából egy pécsi képviselő

– A mai nappal kilépek a Momentum frakciójából – jelentette be Topán László pécsi önkormányzati képviselő a megyeszékhely keddi közgyűlésén.

A pécsi Momentumban mostanság komoly belharcok vannak egyes források szerint. A helyi elnököt, Nemes Balázst a párt korábbi alelnöke, Körömi Attila lényegében azzal vádolta meg, hogy tavaly csalással választották újra a párt pécsi elnökévé.

Egy Körömi által összeállított és nemrég nyilvánosságra hozott dokumentum szerint a pécsi Momentum 2021 áprilisában megrendezett rendkívüli tisztújító kongresszusán tudatos félrevezetéssel sikerült elérni, hogy Nemest válasszák újra. Körömi hozzáteszi, Nemes Balázs tudott a csalásokról, és számított is rájuk győzelme érdekében.

Mint ismert, a momentumos önkormányzati képviselők már korábban kiléptek a városvezető koalícióból, ám a párt pécsi elnöke értesüléseink szerint továbbra is próbálja keményen fogni a közgyűlésben ülő momentumosokat.

A koalícióból való kilépésük után a párt képviselőit persze már kipaterolták a bizottsági helyeikről, viszont Nemes Balázs továbbra is város innovációs biztosa lehet. Erre egy lehetséges magyarázat egyes értesülések szerint, hogy Nemes rendre letiltja a Péterffy Attila polgármesterrel kritikus momentumos önkormányzati képviselők nyilatkozatait.

Ha ez igaz, Topán László azért szánhatta rá magát a kilépésre, hogy Nemes nyomásától megszabaduljon. A képviselő döntése komoly érvágás a Momentumnak, a párt frakciója ugyanis ezzel megszűnt a pécsi közgyűlésben.

A közgyűlésen megjelent Nemes Balázs, a Momentum pécsi elnöke is, akitől a bama.hu megkérdezte, egyeztetett-e vele Topán László, mielőtt meghozta a döntését és megtette a nyilvános bejelentést. Nemes igennel felelt, de több részletet nem akart megosztani.

Nem kívánok sem ambiciózus egyének, sem immunhiányos szervezetek foglya, hasznos hülyéje vagy épp tettestársa lenni

– kommentálta utóbb Facebook-bejegyzésében kilépését a helyi momentumos politikus, aki azt is megerősítette, hogy a mandátumáról nem mond le. 

Borítókép: közgyűlés a baranyai megyeszékhelyen (fotó: Mediaworks)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.