Kilépett a Momentum frakciójából egy pécsi képviselő

A képviselő döntése komoly érvágás a Momentumnak, a párt frakciója ugyanis ezzel megszűnt a pécsi közgyűlésben.

Vizvári Soma
2022. 04. 19. 12:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A mai nappal kilépek a Momentum frakciójából – jelentette be Topán László pécsi önkormányzati képviselő a megyeszékhely keddi közgyűlésén.

A pécsi Momentumban mostanság komoly belharcok vannak egyes források szerint. A helyi elnököt, Nemes Balázst a párt korábbi alelnöke, Körömi Attila lényegében azzal vádolta meg, hogy tavaly csalással választották újra a párt pécsi elnökévé.

Egy Körömi által összeállított és nemrég nyilvánosságra hozott dokumentum szerint a pécsi Momentum 2021 áprilisában megrendezett rendkívüli tisztújító kongresszusán tudatos félrevezetéssel sikerült elérni, hogy Nemest válasszák újra. Körömi hozzáteszi, Nemes Balázs tudott a csalásokról, és számított is rájuk győzelme érdekében.

Mint ismert, a momentumos önkormányzati képviselők már korábban kiléptek a városvezető koalícióból, ám a párt pécsi elnöke értesüléseink szerint továbbra is próbálja keményen fogni a közgyűlésben ülő momentumosokat.

A koalícióból való kilépésük után a párt képviselőit persze már kipaterolták a bizottsági helyeikről, viszont Nemes Balázs továbbra is város innovációs biztosa lehet. Erre egy lehetséges magyarázat egyes értesülések szerint, hogy Nemes rendre letiltja a Péterffy Attila polgármesterrel kritikus momentumos önkormányzati képviselők nyilatkozatait.

Ha ez igaz, Topán László azért szánhatta rá magát a kilépésre, hogy Nemes nyomásától megszabaduljon. A képviselő döntése komoly érvágás a Momentumnak, a párt frakciója ugyanis ezzel megszűnt a pécsi közgyűlésben.

A közgyűlésen megjelent Nemes Balázs, a Momentum pécsi elnöke is, akitől a bama.hu megkérdezte, egyeztetett-e vele Topán László, mielőtt meghozta a döntését és megtette a nyilvános bejelentést. Nemes igennel felelt, de több részletet nem akart megosztani.

Nem kívánok sem ambiciózus egyének, sem immunhiányos szervezetek foglya, hasznos hülyéje vagy épp tettestársa lenni

– kommentálta utóbb Facebook-bejegyzésében kilépését a helyi momentumos politikus, aki azt is megerősítette, hogy a mandátumáról nem mond le. 

Borítókép: közgyűlés a baranyai megyeszékhelyen (fotó: Mediaworks)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.