„Magyarországon továbbra is biztonságos menedékre talál mindenki”

Orbán Viktor kiemelte: a kormány minden tőle telhetőt megtesz, hogy enyhítse a háború elől menekülők szenvedését.

Magyar Nemzet
2022. 04. 10. 10:05
ORBÁN Viktor
Budapest, 2021. június 10. Orbán Viktor miniszterelnök a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. június 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 570 ezer menekült érkezett a háború kitörése óta Magyarországra. Rajtuk folyamatosan segítünk

– emelte ki a Orbán Viktor a Stand Up for Ukraine elnevezésű varsói jótékonysági eseményen küldött videóüzenetében, ahol több vezetőhöz hasonlóan a magyar miniszterelnök is bejelentkezett. 

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy minden ellátást megadnak a menekülőknek: többek között szállást, élelmiszert, ingyenes utazási lehetőséget és egészségügyi ellátást is. 

Kifejtette: akik itt akarnak maradni, azoknak munkalehetőséget biztosítanak, a gyermekeiknek pedig biztosítják az ingyenes anyanyelvi oktatást. 

– Sok ezer iskolás és óvodás kezdte meg a tanulmányait Magyarországon, ők ingyen étkezést is kapnak, naponta többször – emelte ki Orbán Viktor.

Szeretném biztosítani ukrán barátainkat, hogy Magyarországon továbbra is biztonságos menedékre talál mindenki, aki a háború elől menekül. A támogatási programjainkat folytatjuk, a menekültekről gondoskodunk, a szükséges pénzügyi forrásokat pedig magunk folyamatosan előteremtjük és biztosítjuk. Magyarország segít

– fejezte be üzenetét Orbán Viktor.

Sajtóhírek szerint a jótékonysági eseményen 10,1 milliárd eurónyi adomány gyűlt össze, egymilliárdot az EU ad Ukrajnának és a menekülthullámmal küzdő országoknak.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. június 10-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.