Márki-Zay Péter jogértést követett el a választások során

Széles körben megismertetett jelkép viselése a szavazókörben bizony jogsértő.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner2022. 04. 06. 17:09
MÁRKI-ZAY Péter
Hódmezővásárhely, 2022. április 3. Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje (k) a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában kialakított szavazókörben, ahol családtagjai társaságában adta le szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Márki-Zay Péter-féle politikai platformhoz kötődő, széles körben megismertetett jelkép is alkalmas a választói akarat befolyásolására, így ennek viselése a szavazókörben jogsértő – írta a Promenad24.hu szerdai cikkében. A Csongrád-Csanád 04. országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság vasárnap bírálta el azt a beadványt, amely Márki-Zay Péter képviselőjelölt választási törvényt érintő jogsértésére vonatkozik. 

A jelzés szerint Márki-Zay a mellkasán viselt kék szalaggal ment szavazni, de a kíséretében is viselte ezt valaki. 

A helyi választási bizottság megállapította a jogsértést. Erről határozat is született, amely ITT érhető el.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Rosta Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.