Tarolt a Fidesz–KDNP

Április 3-án a magyar választók azt a józan döntést hozták, hogy a háborús helyzetben egy már kipróbált és válságokban többszörösen bizonyított vezetőre bízzák az ország sorsát – fogalmazott Kovács Attila Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. A legutóbbi adásban Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója, Kovács Attila, az Alapjogokért Központ projektvezetője és Gyopáros Alpár, a Fidesz országgyűlési képviselője volt Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető vendégei, a témák pedig a Fidesz–KDNP elsöprő győzelme, a hazánk ellen megindított jogállamisági eljárás, valamint a gyermekvédelmi népszavazás voltak.

Forrás: KARC FM2022. 04. 13. 16:48
null
Budapest, 2022. április 4. Gyõztünk tábla a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyûlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas győzelmet arattak a kormánypártok az április 3-i országgyűlési választáson. – Sosem fordult még elő Magyarországon az, hogy a két vezető politikai tömb között több mint egymillió szavazat és mintegy húsz százalékpontos különbség legyen – emelte ki Törcsi Péter. A központ kutatási igazgatója szerint 

a Fidesz–KDNP győzelmének oka az a mögöttünk álló 12 éves kormányzás volt, amely jövőt és stabilitást biztosított a magyaroknak.

Gyopáros Alpár fideszes országgyűlési képviselő aratta egyéniben a legnagyobb arányú győzelmet: a voksok több mint 71 százalékát szerezte meg – ezzel 50 százalékpontot verve a második helyezettre. A képviselő úgy nyilatkozott, hogy „a nagyarányú vidéki fideszes győzelem annak is betudható, hogy a kormány mindig is kiemelt figyelmet fordított a kistelepülések és falvak felzárkóztatására és felvirágoztatására”.

Kovács Attila felhívta a figyelmet arra, hogy ezzel szemben 

az ellenzéknek a vidéket és az ott élő embereket lenéző magatartása arról tanúskodik, hogy nem értik és nem is ismerik a vidéki Magyarországot.

Még 48 óra sem telt el az urnazárásokat követően, de az Európai Bizottság már megindította első támadását Magyarország ellen: a jogállamisági eljárást. Kovács Attila ezzel kapcsolatban elmondta, hogy „Brüsszelnek az a szándéka, hogy az uniós iránymutatásokat a tagállamok becsukott szemmel, akár vakon is kövessék. Nekik ugyanis nem érdekük az, hogy egy nemzeti értékekért és érdekekért kiálló, az uniós döntésekkel esetlegesen vitába szálló kormánya legyen Magyarországnak”. 

A jogállamisági eljárás tehát nem más, mint a politikai nyomásgyakorlás egyik eszköze

 – húzta alá. Törcsi Péter hozzátette, hogy „az európai és liberális elit azt nem képes felfogni, hogy nekik valójában nem a magyar kormánnyal van vitájuk, hanem a magyar választók akaratát veszik semmibe, amikor Magyarországot támadják, ugyanis a magyar emberek voltak azok, akik negyedjére is kétharmados felhatalmazást adtak a kormánypártoknak”.

Az Alapjogokért Központ Bolond lyukból rovata arról a hírről számolt be, hogy a józan ész újra elkezdett utat törni magának: az USA egyik államában kidolgoztak egy törvénytervezetet, amely életfogytig tartó börtönnel is büntetné a gyermekek nemi átalakító műtétekkel való csonkítását. Törcsi Péter – üdvözölve a törvénytervezetet – elmondta, hogy 

a magyar kormány a gyermekvédelmi törvénnyel és népszavazással egyfajta megelőző csapást mért azokra a törekvésekre, amelyek már a kisgyermekek számára is népszerűsíteni kívánják a teremtettség és a biológia törvényeit felrúgó genderideológiát.

„Magyarországnak ezzel szemben kell határozott ellenállást tanúsítania.” Kovács Attila kiemelte, hogy április 3-án egy, a pártpolitikai törésvonalakon átívelő egységben utasították el a magyar emberek azt, hogy a nyugaton már mindennapos genderpropaganda az óvodákban és iskolákban is megjelenhessen.

Világos üzenet volt ez: ne Brüsszelben mondják meg, hogyan neveljük a gyerekeinket!

Az április 12-i adást ITT hallgathatják meg.

Borítókép: „Győztünk” tábla a Fidesz–KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.