Több száz illegális bevándorló akart bejutni hazánk területére

Összesen 446 határsértőt tartóztattak fel és 198 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 04. 23. 8:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök öt esetben összesen 85 határsértőt tartóztattak fel Csikéria, Homorúd, Dávod és Dunafalva közigazgatási területén – olvasható a Police.hu cikkében.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 32 esetben összesen 299 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Szeged, Röszke, Kiszombor, Öttömös és Ruzsa közigazgatási területén.

Mohácson két, Téten és Győrben összesen 22, Tata és Bábolna külterületén összesen 36, Inárcson két határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, bangladesi, indiai, iraki, jemeni, líbiai, pakisztáni, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 18 esetben összesen 198 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében nyolc esetben 104 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében tíz esetben 94 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 11 embert fogtak el, embercsempészés miatt nyolc, közokirat-hamisítás miatt két ember ellen indult büntetőeljárás.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Egy rendőr embercsempészés gyanúja miatt nyitja fel egy autó csomagtartóját (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.