Tovább erősítenék hazánk és Franciaország kapcsolatát

Boros István és idősebb Lomnici Zoltán vezetik a Francia Becsületrend és Nemzeti Érdemrend Magyar Kitüntettjeinek Szövetségét.

2022. 04. 26. 21:52
null
Budapest 20180712 Vegyes 2018 Lomnici Zoltán jogász Fotó: Tumbász Hédi Nemzeti Sport Fotó: Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tisztújító közgyűlést tartott a Francia Becsületrend és Nemzeti Érdemrend Magyar Kitüntettjeinek Szövetsége

– erről a szervezet kedd este közleményben tájékoztatott. Kiemelték, hogy a tisztújító közgyűlés elnökké választotta Boros Istvánt, a Nemzeti Érdemrend tiszti fokozatának kitüntettjét és idősebb Lomnici Zoltánt, a Francia Becsületrend Lovagját. Jelezték, hogy a szövetség vezetőit öt évre választották meg.  

Emlékeztettek arra, hogy a nemzetközi viszonylatban legrangosabbnak számító Francia Becsületrendet Napóleon császár alapította, míg a szintén magasan jegyzett Nemzeti Érdemrendet De Gaulle tábornok hozta létre.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a francia Nemzeti Érdemrend nagykeresztjét korábban megkapta Orbán Viktor miniszterelnök és a Francia Becsületrend legutóbbi kitüntetettje Novák Katalin frissen megválasztott államfő. – A szervezet célja Magyarország és Franciaország kapcsolatainak erősítése politikai, gazdasági és kulturális területeken egyaránt – tették hozzá.

Borítókép: Idősebb Lomnici Zoltán (Fotó: Tumbász Hédi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.