Vasúti átjáróbalesetek: be kell tartatni a törvényeket

Borbély Zoltán közlekedési szakjogász lapunknak elmondta: a vasúti kereszteződésekben elkövetett törvénysértés kiemelt KRESZ-szabályszegés, és két, szabadságvesztéssel járó bűncselekmény is megvalósulhat. Szerinte az átkelőket kamerával kell figyelni és teljes sorompókkal szükséges felszerelni.

2022. 04. 14. 6:45
null
Mindszent, 2022. április 5. Összeroncsolódott kisteherautó és kisiklott vonat Mindszent belterületén, a Déli utcai vasúti átjárónál 2022. április 5-én. A kisteherautó a sínekre hajtott, ahol a Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó motorvonattal ütközött. A vonat az ütközés erejétől kisiklott és az árokba borult. A balesetben öt ember a helyszínen meghalt és több mint tíz megsérült. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.