A 444 retardáltnak nevezte az elismert konzervatív véleményvezért

A kettős mérce bajnokai ismét lecsaptak.

Forrás: Origo.hu2022. 05. 31. 7:14
OWENS, Candace;
Budapest, 2022. május 20. Candace Owens amerikai influenszer beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésû, kétnapos konzervatív politikai fórum második napján a Bálna Budapestben 2022. május 20-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 444 podcast sorozatának legutóbbi, május 28-i epizódjában a beszélgetés résztvevői szót ejtettek többek között a május 19–20. között megrendezett CPAC Hungary konferenciáról is – írja az Origó.

A rendezvényen részt vett számos külföldi konzervatív gondolkodó, így az előrehaladott várandóssága ellenére is hazánkba látogató Candace Owens is. A Donald Trump elnök kedvenc influenszereként ismert afroamerikai asszonyt a 444 munkatársai, Uj Péter főszerkesztő, Bede Márton és Kulcsár Szabolcs Attila (írói álnevén Winkler Róbert) gyalázták.

Bede Márton így nyilatkozott a kétgyermekes anyáról:

a Candace Owens nevű fekete bőrű nő, aki ide jött, ő konkrétan egy retardált, […] egy annyira buta ember, mint a föld.

A podcastben társalgók trágár kifejezések közepette szidalmazták az amerikai konzervatívokat, több alkalommal retardáltnak nevezve őket.

A 444 újságírói, akik máskülönben cikkeikben folyamatosan érzékenyítenek egyes társadalmi csoportok, például az LMBT-közösséghez tartozók vagy az illegális migránsok iránt, gond nélkül használnak lealacsonyító kifejezéseket a velük ellentétes politikai véleményt megfogalmazók táborának tagjaira – hívja fel a figyelmet az Origó.

Bede Mártonnak pár évvel ezelőtt a Matula Magazinban nem okozott gondot a k*cs*g illetve a n*igg*r kifejezések használata sem. Uj Péter főszerkesztő pedig belső e-mailjeikben olyan fogalmakat használt, mint „fityma rabbi”, vagy „judeopata”.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Candace Owens a CPAC-n (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.