Magyarország lehet a konzervatív reneszánsz kiindulópontja

– A CPAC Hungary bebizonyította a magyar konzervatívok számára, hogy nincsenek egyedül – fogalmazott Törcsi Péter Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ operatív igazgatója, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Schaller-Baross Ernő európai parlamenti képviselő voltak Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető vendégei a legutóbbi adásban, ahol szó esett az első, Európában megrendezett CPAC-ről, valamint az ötödik Orbán-kormány megalakulásáról és az előtte álló kihívásokról is.

Forrás: Karc FM2022. 05. 26. 18:20
ORBÁN Viktor
Budapest, 2022. május 19. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, az esemény fõszónoka a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésû, kétnapos konzervatív politikai fórum elsõ napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A 2002-es választási vereség óta a magyar jobboldal felismerte, hogy tovább kell építkeznie. Ennek meg is lett az eredménye, a CPAC Hungary külföldi meghívott előadói és vendégei csodájára jártak az utóbbi évtized konzervatív építkezésének Budapesten – fogalmazott Törcsi Péter. – Az egyik legmeghatározóbb élmény Orbán Viktor miniszterelnök előadása volt, az általa megfogalmazott 12 pontos sikerrecept a külföldi vendégek és előadók számára is emlékezetes marad, magukkal vitték útravalóként hazájukba – tette hozzá Párkányi Eszter. – Azért sikeres a magyar jobboldal, mert nem áll be a sorba akkor, amikor a nemzeti érdeket kell képviselni. Ehhez meg is van a szükséges társadalmi felhatalmazás a magyar jobboldal mögött – hangsúlyozta Törcsi Péter.

Schaller-Baross Ernő, a Fidesz európai parlamenti képviselője is felszólalt a CPAC Hungaryn. – Én úgy gondolom, hogy a CPAC egy történelmi esemény volt Budapesten. Ugyanis ekkora és ilyen jelentőségű konzervatív találkozót emberemlékezet óta nem tartottak – fogalmazott a rendezvényt értékelve. – A CPAC 1974-es megalapítása óta ez volt az első alkalom, hogy a konferencia Európába érkezik, úgy, hogy számos vetélytársunk is akadt, de jelzésértékű, hogy az Amerikai Konzervatív Unió kitartott az összes, Magyarországgal szembeni támadás ellenére azon álláspontja mellett, hogy kizárólag olyan országnak adja oda a szervezés jogát, amely elkötelezett a nemzeti szuverenitás, a hagyományos értékek megőrzése mellett – emelte ki.

Kedden hivatalosan is megalakult az ötödik Orbán-kormány, amely 11 minisztériummal és 14 miniszterrel kezdi meg működését, és számos kihívással találja magát szemben rögtön, hivatalba lépése napján. – A legfenyegetőbb veszélyt a szomszédunkban dúló háború jelenti, de nyakunkon van az energiaválság, az áremelkedés, a migrációs nyomás, és bár a mindennapokban már kevésbé tapasztaljuk, de még mindig itt van a koronavírus-járvány is. Ennyi kihívással egyszerre kormány még nem találkozott – figyelmeztetett Párkányi Eszter. – Talán önmagában már az egy nagy kihívás, hogy azokat az eredményeket, amelyeket Magyarország az utóbbi bő évtizedben elért, meg tudja őrizni. Magyarország a gazdasági teljesítőképességét, rezsiköltségeit, inflációs rátáját tekintve sokkal jobb helyzetben van jelenleg, mint az Európai Uniós országok túlnyomó része – tette hozzá Törcsi Péter.

A május 25-i adást itt hallgathatják meg:

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, az esemény főszónoka a Conservative Political Action Conference Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.