időjárás 36°C Pál, Péter 2022. június 29.
logo

A tavalyi évhez képest megduplázódott a határsértő migránsok száma

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.05.28. 10:12 2022.05.28. 10:21
A tavalyi évhez képest megduplázódott a határsértő migránsok száma

A görög–török határnál jelentős mozgás tapasztalható, és a növekvő tendencia a magyar határnál is látszik – hívta fel a figyelmet Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a közmédiában, jelezve: az idei évben már 79 ezer határsértőt fogtak el a múlt év hasonló időszakában elfogott 36 ezerrel szemben.

Közben Csongrád-Csanád megyében szombatra virradó éjszaka is a magyar rendőrök osztrák és cseh kollégáikkal és a polgárőrökkel együttműködve hét csoportban 131 határsértőt tartóztattak fel, akik szír, afgán, szomáliai, líbiai és török állampolgárnak vallották magukat.

Az orosz–ukrán háború, illetve az azzal járó gazdasági kockázatok kapcsán Bakondi György kiemelte a több tekintetben is végiggondolatlan európai embargókat, a búzaszállítások elmaradását, valamint a gazdasági kapcsolatok folyamatos leépülését.
Hangsúlyozta,

a magyar kormány politikájának fő célja, hogy az ország távol maradjon a háborús konfliktustól, és ne a magyar emberek fizessék meg az árát mindannak, amit a háború vagy a szankciós politika előidéz.

Borítókép: Magyar rendőr figyeli a vajdasági oldalon tartózkodó migránsokat a magyar–szerb határon felállított ideiglenes határzárnál Mórahalom térségében 2016-ban (Fotó: MTI/ Kelemen Zoltán Gergely)