A volt pécsi DK-s alpolgármester megszenvedte a baloldali „kusskultúrát”

A baranyai megyeszékhely Gyurcsány-párti alpolgármestere volt, de kritikákat fogalmazott meg a kulisszák mögött, ezért leváltották. Bognár Szilvia szerint a hatpárti összefogás hiteltelen, a pécsi baloldali városvezetés pedig szembemegy azzal, amit ígért.

Vizvári Soma
2022. 05. 11. 15:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az előválasztás után olyan módszerekhez asszisztált, mint a zsarolás, hiszen őt megzsarolták a pécsi szocialisták, hogy ha nem tesz meg bizonyos dolgokat, például nem határolódik el bizonyos személyektől, a momentumosoktól és tőlem, akkor nem fogják őt támogatni – mondta a baloldali vezetésű Pécs egykori Gyurcsány-párti alpolgármestere Mellár Tamás párbeszédes országgyűlési képviselőről az M1 aktuális csatornán szerdán.

Bognár Szilviát tavaly júniusban váltották le posztjáról, mert több konfliktusa is volt a város baloldali polgármesterével, Péterffy Attilával.

Ezzel kapcsolatban Bognár idén februárban a Bama, baranyai hírportálnak úgy nyilatkozott, a baloldal 2019-es pécsi győzelme után a kulisszák mögött azt a jobbító szándékú kritikát fogalmazta meg, „hogy szerintem szembemegyünk azzal, amit ígértünk”. Hozzátette, szövetségesei ezt nem vették jó néven.

Az egykori alpolgármester szerdán az M1-en azt mondta, a hatpárti összefogás legnagyobb hibája, hogy nem tud hiteles lenni. Az MTI híradása szerint a Jobbik szexbotrányát firtató kérdésre Bognár Szilvia kijelentette, sem hölgyek, sem urak nem szenvedhetnek el ilyen szituációkat. Arról, hogy az ellenzéki oldalon erről miért nem esik szó, azt mondta: 

ő is megszenvedte a hatpárti összefogásban azt a „kusskultúrát”, amire a párttagokat kényszerítették.

Bognár leváltását követően a várost irányító baloldali frakciószövetségből is kikerült, majd idén elindult az országgyűlési választásokon függetlenként a Baranya 1-es körzetben, amelyben végül párbeszédes Mellár Tamás nyert. Írásban kerestük Mellár Tamást, hogy megtudjuk, mi a véleménye arról, hogy Bognár Szilvia szerint zsaroláshoz asszisztált, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

Lapunk megkeresésére válaszolt Mellár Tamás, Pécs országgyűlési képviselője, aki megjegyezte, hogy levelünkből nem derült ki, hogy ki és kit zsarolt meg, de mint írta, ez nem is lényeges, 

mert én soha senkit nem zsaroltam meg és engem sem zsaroltak meg.

Hozzátette: „Sajnálattal látom, hogy Bognár Szilvia nem tud belenyugodni a választási vereségébe, ezért vagdalkozik össze-vissza”.

Borítókép: Péterffy Attila (középen), Pécs polgármestere, Bognár Szilvia, korábbi alpolgármester és Ruzsa Csaba (Fotó: Péterffy Attila/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.