időjárás 19°C Csaba 2022. július 6.
logo

Antiszemitizmus és erőltetett magyarkodás jellemzi Niedermüller szerint a vidékieket + videó

Forrás: PestiSrácok.hu
2022.05.10. 14:15 2022.05.10. 16:22
Antiszemitizmus és erőltetett magyarkodás jellemzi Niedermüller szerint a vidékieket + videó

Niedermüller Péter úgy érezte, hogy neki is sértegetnie kell a vidékieket, egy beszélgetés során abszurd kijelentéssel állt elő.

A VII. kerületi polgármester a Hírklikk Mélyvíz című műsorának vendége volt, ahol felidézte, hogy levizelték a Dohány utcai zsinagóga épületét, ami megítélése szerint antiszemita tett volt. A DK politikusának nincs túl jó véleménye a vidéken élőkről – írja a műsort szemléző PestiSrácok.hu.

Bár vidéken sokféle gondolkodású ember él, az egészen biztos, hogy vidéken egy sor olyan szociokulturális miliő létezik, amiben az antiszemitizmusnak lényegi tradíciói vannak

– fogalmazott, hozzátéve, hogy ezek a tradíciók szerinte a II. világháború előtti időkig nyúlnak vissza. Niedermüller szerint az állandó, erőltetett magyarkodás végül mindig oda vezet, hogy azt nézzük, ki a magyar és ki a zsidó.

 

Véleménye szerint félő, hogy a választási eredmények ismeretében – értve ez alatt, hogy a Mi Hazánk a parlamentbe jutott – az általánosan érzékelhető probléma kezelése még távolabbra csúszik, a már említett folyamatos „nemzeti magyarkodás” pedig csak mélyíti a konfliktust.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Niedermüller Péter, a VII. kerület DK-s polgármestere (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.