Benkő Tibor: A magyar nemzet szolgálatánál nincs felemelőbb érzés

A honvédelmi miniszter a Ludovika-fesztiválon szólt a honvédtisztjelöltekhez.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 07. 11:40
Budapest, 2022. május 6. Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédet mond a Magyar Honvédség toborzó emlékfutásának indító rendezvényén Budapesten, a Stefánia Palotánál 2022. május 6-án, a magyar sport napján. A Magyar Honvédség, az Adrianus Alapítvány a Falvak Kultúrájáért és a Katonaolimpikonok Baráti Kör rendezvényén 219 településen áthaladva 1830 kilométert tesznek meg a résztvevők, majd május 20-án a Stefánia Palotába visszaérkezve érnek célba. Itt ekkor avatják fel a magyar katonaolimpikonok emléktábláját. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyarország, a magyar nemzet, a magyar emberek szolgálatánál nincs felemelőbb érzés – mondta Benkő Tibor. A honvédelmi miniszter szombaton Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE), a Ludovika-fesztivál 100 napos ünnepség elnevezésű programon a honvédtisztjelöltekhez szólva azt mondta, hogy miután száz nap múlva leteszik katonai esküjüket, sok lemondással, megpróbáltatással, kihívással teli év vár rájuk, de a legszebb hivatást választották.

A miniszter fontosnak nevezte a száznapos ünnepség hagyományát, majd kijelentette: 

a következő száz napnak arról kell szólnia, hogy a tisztjelöltek készüljenek fel arra a hivatásra, amelyet az ország érdekében vállaltak.– A honvédtisztjelöltek megtapasztalhatták, hogy egyetemi tanulmányaikat nem csak az iskolapad és a tankönyvek jelentették, hiszen már képzésük során is részt vettek a Magyar Honvédség munkájában – jegyezte meg Benkő, majd kiemelte: legyenek büszkék arra, hogy már tanulmányaik közben is szolgálták az ország érdekeit.

A miniszter továbbá emlékeztetett, hogy a tisztjelöltek tanulmányait végigkísérte az ország déli határának védelme, kivették részüket a koronavírus-járvány megfékezéséből, és ott voltak az ország keleti térségében is, amikor a határon túl kitört a háború.

Végül Benkő Tibor a honvédtisztjelöltektől azt kérte, hogy törekedjenek arra, hogy mindig a legjobbak közé tartozzanak, legyenek a legfelkészültebbek, legyenek azok, akikre bárhol, bármikor, bármilyen körülmények között számítani lehet, akik elhivatottak és elkötelezettek az ország érdekében.

Emellett az ünnepségen Benkő Tibor és Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka a katonai felsőoktatás érdekében tett munkásság elismeréséért adott át emlékérmeket. Elismerést kapott mások mellett Schmittné Makray Katalin zászlóanya, Szenes Zoltán volt vezérkari főnök, Deli Gergely, az NKE rektora, valamint a két korábbi rektor, Patyi András és Koltay Gergely. Ugyancsak a nemzeti honvédtisztképzésért végzett szolgálatáért kapott elismerést Benkő Tibor, Ruszin-Szendi Romulusz és Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára is.

Borítókép: Benkő Tibor (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.