Besokalltak Pécsett a Karácsony-lemeztől, üzentek a polgármesternek

A helyi jobboldali ellenzék felszólította a várost irányító Péterffy Attilát, hogy kezdjen el végre dolgozni. Sokatmondó, hogy április 3-án több pécsi szavazott a baloldal ellen, mint ahányan Péterffy Attilára voksoltak 2019-ben az önkormányzati választáson.

Vizvári Soma
2022. 05. 25. 16:47
null
2020.02.13. Pécs A pécsi Városháza a Széchenyi téren. Fotó: Lang Róbert ll Dunántúli Napló Fotó: Laufer László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz pécsi városházi frakciója szerint komoly bajban van a baranyai megyeszékhely, ezért felszólították a város polgármesterét, Péterffy Attilát (Pécs Jövője – Öt Torony), hogy „kezdjen el végre dolgozni”.

A képviselőcsoport az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: 

Pécs a „csőd szélén táncol”, a közszolgáltatások színvonala a mélybe zuhant, rendszeresen kimaradnak helyi buszok, rossz minőségűek az utak, gondozatlanok a közterületek.

Úgy fogalmaztak: 

„Pécs baloldali vezetése százmilliós nagyságrendben költi a pécsiek pénzét propagandára” és milliókat fordít „semmire se jó koncepciókra valódi munka helyett”.

A Fidesz szerint a vezetésen a szétesés jelei mutatkoznak, ugyanis 

sorban hagyják el a városházát vezető tisztségviselők, kulcsemberek, mint például a polgármester kabinetfőnöke vagy a városi főépítész.

Hozzátették, számítani lehetett arra, hogy „a működésképtelenség szélére sodorja Pécset Péterffy Attila és csapata”.

A pécsi városházán ellenzéki szerepben lévő képviselőcsoport úgy vélekedik, 

a polgármester sunnyog és látszatintézkedéseken kívül csak a közpénzszázmilliókat lapátolják kifelé a cimboráknak (.) és haveri tanácsadók zsebébe, bármiféle eredmény nélkül

A közleményben felszólították Péterffy Attilát, hogy „állítsa le a fölösleges százmilliós kifizetéseket a haveroknak, és a százmilliós propagandagépezetét”, mert nem drága és értelmetlen koncepciókra, hanem „valós városvezetésre” van szükségük a pécsieknek.

Emlékezetes, Hoppál Péter Pécs és környéke fideszes országgyűlési képviselője az április 3-i választás utáni első közgyűlésen napirend előtti felszólalása végén piros lapot mutatott fel a polgármesternek. 

A képviselő felhívta rá a figyelmet, 

április 3-án több pécsi szavazott a baloldal ellen, mint ahányan Péterffy Attilára voksoltak 2019-ben az önkormányzati választáson. 

Hoppál ezt úgy értelmezte, hogy a város polgárai ezzel a polgármester teljesítményét is értékelték.

Csizmadia Péter, a pécsi Fidesz frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek nemrég úgy nyilatkozott, 

Pécs baloldali polgármestere rendre felteszi a Karácsony Gergely-lemezt. Állandóan azt mondja, hogy nincs elég pénze a városnak, mert politikai okokból a kormány kivérezteti.

Csizmadia megjegyezte, a baloldali városvezetésnek nem „az általuk kinevezett, alkalmatlan városi cégvezetőkre és alpolgármesterekre, láthatatlan munkát végző tanácsadókra” kellene költenie a pécsiek pénzét.

A frakcióvezető emlékeztetett: 

Péterffy Attila polgármester 2019-ben pluszos költségvetést vett át a fideszes városvezetéstől, hiszen négy és fél milliárd forint volt Pécs kasszájában.

Borítókép: A pécsi városháza a Széchenyi téren (Fotó: Laufer László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.