időjárás 17°C Csaba 2022. július 6.
logo

Gőgös Zoltán: Márki-Zay Péter nem demokrata, csak egy piti bosszúálló

Forrás: Mandiner
2022.05.06. 19:38 2022.05.06. 21:34
Gőgös Zoltán: Márki-Zay Péter nem demokrata, csak egy piti bosszúálló

Újabb meghatározó baloldali politikus fogalmazott meg kritikát a hódmezővásárhelyi polgármesterről – írja a Mandiner.

Az MSZP-s politikus privát közösségi oldalán számolt be arról, hogy a napokban Hódmezővásárhelyre látogatott, hogy részt vegyen az alföldi állattenyésztési és mezőgazdanapokon. 

A bejegyzésből kiderült, hogy a nemrégiben szinte minden alpolgármesteri feladatkörétől megfosztott Kis Andreával jó barátságot ápolnak, ahogy ő fogalmazott, „régi harcostársak és barátok”.

Gőgös a posztban kitért arra is, hogy „nagyon” sajnálja, hogy Kis Andrea már nem tudja ellátni alpolgármesteri munkáját.

Majd azzal folytatta, hogy 

Nem tisztem senki felett pálcát törni, de szerintem nem demokrata az a vezető, aki miután nem tud többséget szerezni az elhatározásához, piti bosszút áll korábbi szövetségesén.

Fenti mondatával pedig vélhetően Márki-Zay Péterre, a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltjére, Hódmezővásárhely polgármesterére utalt, aki a választás után első közgyűlésen az első napirendi pontban kísérletet tett arra, hogy leváltsa Kist, de ehhez nem kapta meg a helyi képviselőktől a szükséges felhatalmazást.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, ezt a tettét a vásárhelyiek sem értették. Továbbá pár nappal a történtek után még Gurmai Zita és az MSZP teljes nőtagozata is kiállt a szocialista politikusnő mellett.

A bejegyzést ITT olvashatja:

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el. 

Borítókép: Gőgös Zoltán (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.