Gőgös Zoltán: Márki-Zay Péter nem demokrata, csak egy piti bosszúálló

Újabb meghatározó baloldali politikus fogalmazott meg kritikát a hódmezővásárhelyi polgármesterről – írja a Mandiner.

Forrás: Mandiner2022. 05. 06. 19:38
Gõgös Zoltán
Budapest, 2017. november 18. Gõgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese felszólal a Közös Ország Mozgalom választási nagygyûlésén Budapesten, a Gödör Klubban 2017. november 18-án. MTI Fotó: Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP-s politikus privát közösségi oldalán számolt be arról, hogy a napokban Hódmezővásárhelyre látogatott, hogy részt vegyen az alföldi állattenyésztési és mezőgazdanapokon. 

A bejegyzésből kiderült, hogy a nemrégiben szinte minden alpolgármesteri feladatkörétől megfosztott Kis Andreával jó barátságot ápolnak, ahogy ő fogalmazott, „régi harcostársak és barátok”.

Gőgös a posztban kitért arra is, hogy „nagyon” sajnálja, hogy Kis Andrea már nem tudja ellátni alpolgármesteri munkáját.

Majd azzal folytatta, hogy 

Nem tisztem senki felett pálcát törni, de szerintem nem demokrata az a vezető, aki miután nem tud többséget szerezni az elhatározásához, piti bosszút áll korábbi szövetségesén.

Fenti mondatával pedig vélhetően Márki-Zay Péterre, a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltjére, Hódmezővásárhely polgármesterére utalt, aki a választás után első közgyűlésen az első napirendi pontban kísérletet tett arra, hogy leváltsa Kist, de ehhez nem kapta meg a helyi képviselőktől a szükséges felhatalmazást.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, ezt a tettét a vásárhelyiek sem értették. Továbbá pár nappal a történtek után még Gurmai Zita és az MSZP teljes nőtagozata is kiállt a szocialista politikusnő mellett.

A bejegyzést ITT olvashatja:

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el. 

Borítókép: Gőgös Zoltán (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.