Gyurcsány egykori államtitkára elfogadhatatlannak nevezte az üzemanyagárstopot

Horn Gábor rögtön ezután a brüsszeli bürokratákat kezdte védeni.

Forrás: Origo.hu2022. 05. 31. 9:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar fogyasztókkal szemben az uniós bürokraták pártjára állt Gyurcsány Ferenc egykori államtitkára, Horn Gábor, aki egy televíziós műsorban elfogadhatatlannak nevezte a magyar rendszámmal rendelkező autósokra vonatkozó benzinárstopot – számolt be az Origó.

Az N1TV május 28-i adásában a benzinárszabályozásról Horn konkrétan ezt mondta:

Bármi jöhet, azt látjuk tehát, hogy a fantázia végtelen. Ezek a lépések. Erről egyébként én azt gondolom, hogy ez nem állja ki az európai uniós keretek próbáját. Tehát azt gondolom, hogy ez nem fér bele az európai uniós megállapodásokba, nem lehet különbségtétel. Tehát az áru, a szolgáltatások szabad áramlása alapján nem lehet megkülönböztetni európai állampolgárokat, attól függően, hogy magyarok vagy osztrákok, vagy szlovénok. Tehát én azt gondolom, hogy ez el fog tűnni, de arra nagyon jó, hogy évek múlva fog kiderülni róla, hogy hát ez törvénytelen volt…

Pár perccel később a műsorban a brüsszeli bürokratákat kezdte védeni, mondván, hogy a kormánypárti politikusok részéről „borzasztó szemétnek és morálisan vállalhatatlannak” tartja azokat a kijelentéseket, amelyekkel az elhibázott uniós szankciókat kritizálják.

Horn Gábor szerint ugyanis nem Brüsszel miatt alakult ki a gazdasági válsághelyzet, mivel nem ők, hanem az oroszok támadták meg Ukrajnát.

A volt SZDSZ-es politikus a műsorban még hitet tett a piac mindenhatósága mellett is, azt fejtegetve, hogy ő egyébként piaci fundamentalista, és azt gondolja, hogy a piacnál nincs jobb dolog a világon, ezért az ársapkához hasonló közvetlen állami beavatkozást elfogadhatatlannak tartja – olvasható az Origón.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Borítókép: Horn Gábor (Fotó: Polyák Attila/Origó)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.