Határon átívelő összefogásban tisztulhat meg az Ipoly folyó

A négynapos akciót augusztusban rendezik meg magyar és szlovák szereplők részvételével.

2022. 05. 27. 16:55
Fotó: Gaal Gergely Facebook-oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus 11. és 14. között, 2021 után másodszor, ismét megrendezik a „Nagy” Ipoly-takarítást

– erről tájékoztattak pénteken sajtótájékoztatón. A Wichmann Tamás kilencszeres kenuvilágbajnok által megálmodott és létrehozott Duna–Ipoly Sportegyesület, valamint a Pro Civitate Dei Egyesület koordinálásával a folyó 170 kilométeres szakasza tisztulhat meg számos önkormányzat, ismert sportoló, valamint önkéntes segítségével. A sajtótájékoztatón felhívták a figyelmet arra, hogy a teremtett világ védelme minden embernek kötelessége. – Annak érdekében, hogy gyermekeink és unokáink is megtapasztalhassák, milyen páratlan kincsei vannak a Kárpát-medencének, nekünk is sokat kell tennünk – tették hozzá. 

Gaal Gergely főszervező, a KDNP Pest megyei elnöke a Juhász Hajnalka KDNP-s országgyűlési képviselővel, illetve a felvidéki és anyaországi polgármesterekkel közösen tartott szobi sajtótájékoztatón elmondta: egyénként is és közösségben is felelősségünk van a jövő alakításában, környezetünk védelmében.

Kiemelte: az akció jó példa a két V4-ország összefogására, valamint a jó ügyért való közös cselekvésre is. Emellett köszönetet mondott mindazon felvidéki és anyaországi városvezetőknek, akik segítik a kezdeményezést. 

– Az Ipoly-takarítás az önkéntesség értékére is felhívja a figyelmet – erről Juhász Hajnalka beszélt az eseményen. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy az Ipoly egyebek mellett több mint ötven madárfajnak otthont ad.

Többek közt az ő élővilágukat is segítjük megőrizni akkor, amikor a mások által szétdobált szemetet szedjük össze. Az Ipoly-takarítás ugyanakkor rólunk is szól, a környezetünk védelméről, a mi közös otthonunkról

– mutatott rá a politikus. 

Csenger Tibor Nyitra megye alelnöke arra emlékeztetett, hogy tavaly 170 kilométeren, 450 önkéntes  és 175 vízi jármű vett részt a folyó megtisztításában. Kifejtette: a közeljövőben elkészülhet egy környezetvédelmi akcióterv azzal kapcsolatban, hogyan lehetne hasznosítani a folyó természeti szépségeit. 

A sajtótájékoztató résztvevői arra buzdítottak mindenkit, hogy regisztráljanak az akcióra. 

Borítókép: Az akció szervezői a környezet védelmét hangsúlyozták (Fotó: Gaal Gergely Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.