Ingyenes innovatív zöld játszóház járja az országot

A ZöldForgó szemléletformáló játékokkal várja a kicsiket, akik a klímaváltozásról és az újrahasznosításról is tanulhatnak.

Magyar Nemzet
2022. 05. 11. 13:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogyan kell egy boltban tudatosan vásárolni? Hogyan működik egy hulladékfeldolgozó üzem? A ZöldForgó program segítségével a többi között a fenntartható vásárlás élményét is kipróbálhatják a gyerekek, a ZöldForGO applikáció kiterjesztett valóság (AR) funkciójával pedig egy hulladékfeldolgozó üzembe is bepillanthatnak.

Több mint 100 helyszínen már közel 30 ezer általános iskolás próbálhatta ki a ZöldForgó élményprogram izgalmas, „zöld” játékait, és tanulhatott a klímaváltozásról, a túlfogyasztásról, az újrahasznosításról, energiapazarlásról és az élővizek szennyezettségéről modern és érdekes játékok segítségével. Az országban egyedülálló edukációs program folytatódik a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének (KSZGYSZ) szervezésében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával.

A ZöldForgó élménynap 2020 tavaszán indult, amit az elmúlt tizenhat évben számos játszóház, kiállítás és pedagógusképzés előzött meg. Az egyedülálló környezetvédelmi szemléletformáló program célja, hogy korszerű szakmai támogatást nyújtson a pedagógusoknak a diákok környezeti neveléséhez, és olyan generáció felneveléséhez, amely számára a fenntartható fejlődés, a környezettudatosság magától értetődő.

– Fontosnak tartottuk, hogy olyan technológiákkal is eljuttathassuk játékos formában az üzeneteinket, amelyek a mai gyermekek számára is érdekesek. Az eddigi tapasztalatok alapján bátran kijelenthetjük, hogy az élmény alapú edukáció mind a diákok, mint a pedagógusok körében óriási népszerűségnek örvend. 

A Zöldforgó élménynap program teljes időszakban elérhetőek, használhatóak a kiterjesztett valóság segítségével életre kelthető plakátok, színezők, kvízjátékok és akár a Zöldforgó VR tartalom is – mondta Hankó Gergely, a KSZGYSZ ügyvezetője.

A ZöldForgó program weboldalán található tudástárral hasznos és a mindennapokban is használható ötletekkel segíti a tanulókat, pedagógusokat és a szülőket egyaránt. A rendezvénysorozat pedig még nem ért véget, a jövőben ugyanis összesen 150 helyszínre látogat majd el az ország egész területén.

Borítókép: illusztráció (Fotó: ZöldForgó.hu)

 

 



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.