időjárás 17°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Izrael államfője is gratulált Novák Katalinnak

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.05.11. 16:10 2022.05.11. 16:16
Izrael államfője is gratulált Novák Katalinnak

– Magyarország megbízható szövetségese Izraelnek, valamint Magyarországon él az egyik legnagyobb zsidó közösség Európában, ezért is fontos a szövetség mélyítése – emelte ki levelében Jichák Herzog izraeli államfő, majd látogatásra is invitálta országába az újdonsült magyar köztársasági elnököt.

Novák Katalin Facebook-posztjában osztotta meg az angol nyelvű levelet, majd megköszönte a méltató szavakat.

– Reméljük a szorosabb együttműködést az elkövetkező időkben, Magyarországra biztosan számíthat Izrael, akárcsak a Magyarországon élő zsidó közösségek – jegyezte meg Novák Katalin köszönőbejegyzésében.

Eddig hivatalosan Orbán Viktor miniszterelnök, Anthony Blinken amerikai külügyminiszter és Hszi Csin-ping kínai elnök gratulált Novák Katalin pozíciójához.

„Ön történelmet írt, és biztos vagyok benne, hogy partnerségünk eredményeket fog elérni az elkövetkező években. Alig várom, hogy együtt dolgozhassunk közös értékeink előmozdítása és szövetségesi egységünk megerősítése érdekében” – írta szintén Twitteren Anthony Blinken.

„Fontos szempont a magyar–kínai kapcsolatok mélyítése, de már jelenleg is remek együttműködés több területen, valamint nemzetközi és régiós téren is” – szögezte le a kínai elnök, aki a CGTN kínai állami médiumon keresztül gratulált.

Borítókép: Novák Katalin (Fotó: Kurucz Árpád)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.