Magyar részről minden személyi feltétel megvan a határvédelemhez

Pintér Sándor belügyminiszter rendszeresen egyeztet szerb kollégájával, akivel kitűnő az együttműködés.

Magyar Nemzet
2022. 05. 24. 12:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Toroczkai László napirend előtt azt hangoztatta: a kormány hiába mondja, hogy jó a közbiztonság, Kerepesen a napokban két, legalább százfős csoport csapott össze, lövések dördültek, a helyszínre végük a TEK-nek ki kellett vonulnia. A Mi Hazánk frakcióvezetője szerint jó lenne, ha a roma politikusok a lovári nyelvű felszólalások helyett a helyszínre mennének azért, hogy ezt a „szubkultúrát" leválasszák a cigányságról, hogy ne ők legyenek a roma gyerekek példaképei. Sürgette továbbá, hogy a kormány határozottabban lépjen fel az ilyen jelenségekkel szemben. Toroczkai végül arra hívta fel a figyelmet, hogy a déli határszakaszt immár gépkarabélyokkal felszerelt embercsempészek osztották fel egymás között.  

Válaszában a Belügyminisztérium államtitkára közölte: a magyar rendőrség minden településen fellép a bűnözői csoportokkal szemben, így történt ez Kerepesen is, ahol szétválasztották a két egymásnak feszülő családot. Kontrát Károly hangsúlyozta: sosem állították azt, hogy Magyarországon többé nem történnek bűncselekmények, hanem azt, hogy azok ellen eredményesen intézkednek, helyreállítják a közbiztonságot. Az államtitkár elismerte, hogy a déli határon az utóbbi időben agresszívebbek lettek a migránsok és megnövekedett az embercsempészet, ugyanakkor közölte: magyar részről minden személyi feltétel megvan a határvédelemhez, amelynek érdekében még hatékonyabban fognak fellépni. Ennek érdekében Pintér Sándor belügyminiszter rendszeresen egyeztet szerb kollégájával, akivel kitűnő az együttműködés – tette hozzá Kontrát Károly. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.