Márki-Zay: Az élelmiszerláncoknak és a bankoknak nincs extraprofitjuk

A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje szerint azok az országok is „jól elvannak”, ahol nincs benzinárstop.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 05. 30. 12:25
null
20220316 Dunakeszi Márki-Zay Péter, az ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje lakossági fórumot tart. Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az élelmiszerláncoknak szerintem nincs extraprofitja, de szerintem a bankoknak sincs – jelentette ki Márki-Zay Péter heti összefoglalójában. A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje a Facebookon közzétett videójában a többi között arról is beszélt, hogy a többi ország benzinárstop nélkül is „jól elvan”.

Márki-Zay Péter videójában Orbán Viktor figyelmébe ajánlotta „a legközelebbi ismeretségében lévő nagyon komoly extraprofitokat”, amit szerinte meg lehetne adóztatni. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy  „de hát akiket ők mondanak, annak egy jó részének nincs extraprofitja”. 

Az élelmiszerláncoknak szerintem nincs extraprofitja, de szerintem a bankoknak sincs – mondta.

Márki-Zay kifejtette, hogy „olyan gazdasági válság van, ahol lehet, hogy ezek az ágazatok éppenséggel bajban vannak. A légitársaságok többsége nem is nyereséges, hanem veszteséges. Ott is nem extraprofitot vonnak el, hanem a repülőjegyek árát befolyásolják, tehát onnantól kezdve, hogyha repjegyenként, utasonként mondjuk 10 ezer forintot rávernek a légitársaságra. Tessék kitalálni, hogy ki fogja azt kifizetni ” – tette hozzá.

A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy Orbán Viktor előbb-utóbb változtat majd a benzinárstopon is.

De ha hozzá fog nyúlni, mindenképpen Brüsszelre fogja fogni. Esetleg ránk, ellenzékiekre, néha esetleg a meleglobbira, de leginkább Brüsszelre – emelte ki Márki-Zay, hozzátéve, hogy szerinte a benzinárak magasabbak mindenhol Európában, „vagy legalábbis feltételezem, hogy magasabbak, hiszen Orbán befagyasztotta őket”. 

Kijelentette: „mégis gazdaságilag ez a többi ország, ez ahhoz képest nagyon jól elvan.”

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Kurucz Árpád)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.