Németből érettségiztek a diákok

Középszinten 12 ezren, emelt szinten több mint 2600-an vizsgáztak.

Magyar Nemzet
2022. 05. 06. 23:50
null
20220502 Debrecen Megkezdődött a magyar írásbeli érettségi a Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Technikum és Kollégiumban. Fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Fotó: KISS ANNAMARIE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma a német nyelvből írásbeliztek az  érettségizők, középszinten 12 ezren, emelt szinten több mint 2600-an vizsgáztak.

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc volt. Az első feladatlapban a szövegértésre 60, míg a második, nyelvhelyességi részre 30 perc állt rendelkezésre. 15 perces szünet után a hallott szöveg értésére vonatkozó feladatlap megoldása következett 30 percben, majd 60 perc állt rendelkezésre az íráskészséget vizsgáló feladatsorra.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc volt. A vizsgán az előzőekben felsorolt típusú feladatlapok szerepeltek, ugyanabban a sorrendben, a feladatok megoldására fordítható idő azonban 70, 50, 30 és 90 perc volt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kiss Annamarie)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.