Oktatási Hivatal: Egyenlő esélyt kell biztosítani minden érettségizőnek

Az OH arra kéri a szerkesztőségeket, hogy a feladatsorokat ne hozzák idő előtt nyilvánosságra.

Magyar Nemzet
Forrás: Oktatási Hivatal2022. 05. 03. 13:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az írásbeli feladatlapok tartalmát a nyilvánosság elől a vizsgák előtt és alatt is óvni kell a diákok egyenlő esélyeinek biztosítása érdekében – hívta fel a figyelmet az Oktatási Hivatal lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Az érettségiztető középiskolák és a járási hivatalok körültekintő védelmi intézkedéseket tesznek, hogy az írásbeli vizsgák befejezéséig a feladatok ne kerüljenek nyilvánosságra – írta az OH, hangsúlyozva, hogy ha valaki a feladatsorokat a vizsga ideje alatt nyilvánosságra hozza, növeli annak kockázatát, hogy valamely vizsgázó jogosulatlan előnyhöz jut. Az egyenlő esélyek és a vizsgák biztonsága érdekében ezért az OH arra kéri a szerkesztőségeket, hogy a feladatsorokat ne hozzák nyilvánosságra a reggel 8, illetve 9 órakor kezdődő írásbeli vizsgák esetében 13 óra, a 14 órakor kezdődő vizsgák esetében pedig 19 óra előtt.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Balázs Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.