Ritka alkalom: együttműködést ajánlott a Párbeszéd roma képviselője

A romák között már eddig is jelentősen csökkent a szegénységben élők, ugyankkor nőtt a foglalkoztatottak aránya.

Magyar Nemzet
2022. 05. 23. 14:11
Balatonfüred, 2021. június 18. fideszes országgyûlési képviselõ, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond az észak-balatoni vasútvonal mintegy 24 milliárd forintból villamosított, Szabadbattyán és Balatonfüred közti szakaszának avatásán 2021. június 18-án. Kontrát Károly MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Berki Sándor első napirend előtti felszólalásban azt hangoztatta: roma származású politikusként elsődleges feladatának a roma társadalom ügyét, a vidéki emberek és szűkebb hazájának, Nógrád megyének a képviseletét tartja. A Párbeszéd képviselője szerint bár ígéretesnek tűnik a kormány romastratégiája, a kérdés az, hogy abból mi valósul meg.  Berki ezért felajánlotta együttműködösét hangoztatva:  a romaügynek felül kell emelkednie a pártpolitikán, az minden magyarnak, egész Magyarországnak a közös érdeke. A politikus közölte: minden jobbító szándékú javaslat esetén számíthatnak a támogatására.

Válaszában a Belügymnisztérium államtitkára megköszönte és elfogadta a Párbeszéd képviselőjének együttműködésre tett ajánlatát. Kontrát Károly hangsúlyozta: a kormány romaügyi startégiájának célja többek között a munkaerőpiaci integráció erősítése, az esélyteremtő oktatáshoz és az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosítása, valamint a területi egyenlőtlenségek csökkentése. Az államtitkár kiemelete, hogy a romák között már eddig is jelentősen csökkent a szegénységben élők, ugyankkor nőtt a foglalkoztatottak aránya.  Kontrát Károly ugyancsak nemzeti ügynek nevezte a felzárkóztatást, szerinte a közös munkával még nagyobb sikereket tudnak majd elérni. 

 

 

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.