időjárás 19°C Csaba 2022. július 6.
logo

Selmeczi: A Jobbik morális hanyatlásának lehettünk szemtanúi

Máté Patrik
2022.05.16. 13:00 2022.05.16. 13:28
Selmeczi: A Jobbik morális hanyatlásának lehettünk szemtanúi

– Fenyegetés, áldozathibáztatás és az ügy elkenése. Ahol mindez történik, az a Jobbik – húzta alá napirend előtti felszólalásában Selmeczi Gabriella. A Fidesz képviselője közölte: 

Ez a Jobbik igazi arca.

Selmeczi közölte, hogy a Jobbik morális hanyatlásának lehettünk szemtanúi az elmúlt években.

– A Jobbik legújabb botránya, hogy egy politikusuk a gyanú szerint szexuálisan zaklatta a párt egyik munkatársát – emlékeztetett a kormánypárti politikus. 

Kiemelte: Jakab Péter újraválasztása annak ellenére történt, hogy ez a párt egyik legsúlyosabb botránya, amit a régi-új elnöke minden eszközzel próbált eltusolni.

– Mi, a Fidesz és a KDNP képviselői mindenféle zaklatást elítélünk. Ez nem lehet politikai kérdés, mivel a zaklatásnak nincs pártszíne – húzta alá Selmeczi, aki szerint érthetetlen a baloldali képviselőnők hallgatása.

– Ez ma a magyar baloldal, ez az igazi arcuk. Másokat hibáztatni, egyértelmű bűnösség esetén is gyáván, a háttérbe húzódva átvészelni a vihart 

– jegyezte meg a képviselő.

Válaszában Répássy Róbert, az Igazságügyi minisztérium államtitkára kiemelte: egy súlyos bűncselekmény gyanújáról beszélünk.

– Mindazokkal szemben, akik az ügy eltussolásában részt vettek, felmerül a bűnpártolás gyanúja 

– emlékeztetett. Ezután az államtitkár rögzítette, hogy a kormány mindenkinek biztosítja az áldozatsegítés jogi és anyagi eszközeit.

– Az Országgyűlés úgy döntött, hogy a szexuális erőszak sértettjeinek mindenképpen segíteni kell jogi, valamint erkölcsi formában is. Az ügy politikai vonatkozásán túl is az áldozat mellett van a kormány – hívta fel a figyelmet Répássy.

Borítókép: Selmeczi Gabriella (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Szócsaták az Országgyűlésben

Megválasztották Windisch Lászlót az ÁSZ elnökének

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.