Tegnap 5528-an léptek az ukrán–magyar határszakaszon hazánk területére

A román–magyar határszakaszon belépők közül 4482 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

Magyar Nemzet
2022. 05. 26. 9:22
null
2022.03.05. Budapest Nyugatipályaudvar, ukrán menekültek érkeznek Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország területére 2022. május 25-én 0 óra és 24 óra között az ukrán–magyar határszakaszon 5528 fő lépett be – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság közleményében. A román–magyar határszakaszon belépők közül 4482 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 148 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az ukrajnai háború elől 2022. május 25-én 194 ember, köztük 89 gyermek érkezett Budapestre vonattal. A rendőrök továbbra is segítik a háború elől menekülőket.

Borítókép: Nyugati pályaudvar, ukrán menekültek érkeznek (fotó: Kurucz Árpád/Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.