időjárás 19°C Marcell 2022. augusztus 14.
logo

A kormány megvédi a munkahelyeket, a nyugdíjakat és a rezsicsökkentést

Máté Patrik
2022.06.21. 12:24 2022.06.21. 12:30
A kormány megvédi a munkahelyeket, a nyugdíjakat és a rezsicsökkentést

– Az elmúlt néhány évben alapvetően megváltozott a világ, hatalmas veszteségeket okozott a koronavírus-járvány, majd kitört az ukrajnai háború – fogalmazott Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője a napirend előtti felszólalásában. Hozzátette: a háborúra adott brüsszeli válasznak, a kamikaze módon bevezetett energiaszankcióknak egyenes következménye a gazdasági világválság kibontakozása.

– Magyarország válasza az új helyzetre az önvédelem és a nemzeti érdek képviselete – húzta alá a kormánypárti politikus. Mint jelezte, a nemzeti érdek egyenlő a fizikai, a gazdasági, valamint az energiaellátás biztonságával.

– Háborús infláció van és háborús gazdasági válság fenyeget, az infláció addig növekedni fog, amíg a háborút finanszírozzák 

– rögzítette Dunai Mónika.

– A magyar kormány az egyetlen egész Európában, amelyik nem szankciókról és háborúról beszél, hanem arról, hogy békére van szükség. A kormány és a Fidesz–KDNP célja, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból és ne a magyar emberek fizessék meg a háború árát 

– fogalmazott a képviselő. Továbbá Dunai Mónika kiemelte, hogy a kormány az elhúzódó háborús helyzetben is megvédi a munkahelyeket, a nyugdíjakat és a rezsicsökkentést.

– A baloldalon úgy képzelik el a rezsicsökkentést, hogy kevesebbet kell fürödni, a rezsicsökkentést a baloldal eltörölné, és az utóbbit jól bizonyítják a témában elhangzott mondataik is 

– hívta fel a figyelmet.

Válaszában Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari minisztérium államtitkára közölte: a kormány számára a családok biztonságának a megőrzése, a rezsicsökkentés fenntartása és a béke megőrzése a legfontosabb. 

– Ha megszűnnének a hatóságilag rögzített rezsiárak, akkor az áram ára több mint háromszorosára, a földgáz ára az öt és félszeresére emelkedne, így ez összesen négy és félszeres rezsiemelkedéshez vezetne egy átlagos magyar családnál 

– emlékeztetett az államtitkár. Koncz Zsófia kiemelte, hogy az árstopintézkedések nélkül a magyar infláció valószínűleg 5-6 százalékkal lenne magasabb, így viszont a visegrádi négyek közül Magyarországon a legalacsonyabb.

Borítókép: Dunai Mónika (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Szócsaták az Országgyűlésben

A kormány ezért nem vesz részt a rendkívüli ülésen

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.