időjárás 36°C Ilona 2022. augusztus 18.
logo

Az Európai Zsidó Szövetség kitüntette Pintér Sándort

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.06.21. 15:27 2022.06.21. 15:35
Az Európai Zsidó Szövetség kitüntette Pintér Sándort

– Az Európai Zsidó Szövetség (EJA) kitüntette Pintér Sándor belügyminisztert 

a közbiztonság javításáért és az antiszemitizmus elleni küzdelemben végzett munkájáért

– közölte az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) – Magyar Zsidó Szövetség kedden. 

„A kitüntetést Menachem Margolin rabbi, az EJA elnöke adta át” – írták. A brüsszeli központú szervezet a Budapesten tartott éves konferenciáján, hétfőn mutatta be azt a tanulmányt, amely nemzetközi kutatásokat összesítve, a zsidóság biztonságérzete, az antiszemitizmus vagy éppen az Izrael-ellenesség alapján rangsorolja az európai országokat. 

E kutatás szerint Magyarország, Olaszország után, a második „legbarátságosabb” a zsidósággal. 

A közlemény szerint a díj átadásakor Alex Benjamin, az EJA igazgatója méltatta a belügyminiszter érdemeit és a magyar kormány erőfeszítéseit. Megemlítette, hogy Pintér Sándor minisztersége alatt fejlesztették a rendvédelmi szervek és a zsidó közösségek közötti együttműködést, valamint hogy a kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben. 

Kitért arra, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara felvette tantárgyai közé a gyűlölet-bűncselekmények bűnüldözését és bűnmegelőzését. „Kidolgozták a nemzetiszocialista és a kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása bűncselekménnyel kapcsolatos részletes vizsgálati és alkalmazási módszertant. Módosították a büntető törvénykönyvet, hogy a kisebbségekkel szembeni erőszakra uszítás mellett a gyűlöletre uszítás is büntetendő legyen. Az alaptörvényben pedig garantálták a közösségek méltóságának védelmét” – olvasható a közleményben.

Az EJA éves konferenciáját először rendezték meg Budapesten

– jelezték.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.