Baranyi Krisztina megvétózza az ellenzéki képviselők döntéseit

Az ellenzéki pártok és Baranyi Krisztina által kreált háború zajlik most Ferencvárosban.

Magyar Nemzet
2022. 06. 24. 19:27
Baranyi Krisztina
20220413 budapest fovarosi kozgyules havran zoltan magyar nmezet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A cégvezető megválasztása, a tartalomfejlesztési igazgatói poszt létrehozása és az új főszerkesztői pályázat kiírása ellen polgármesteri vétót emelek” – jelentette ki Facebook-oldalán Baranyi Krisztina. 

A IX. kerületi polgármester a szerdai testületi ülésen arra tett javaslatot, hogy a májusban a ferencvárosi lap éléről menesztett Vágvölgyi B. András kerüljön vissza a helyére, amit a teljes szerkesztőség is támogatott. Mint írta, Vágvölgyi nem került vissza főszerkesztői pozíciójába, a médiacég pedig Kálmán Olga férjének, Hoffmann Györgynek a vezetése alá került, aki jelen sem volt az ülésen. Kifejtette: Vágvölgyi a jövőben a DK cégvezetője és a ma még ismeretlen, a képviselők által kiválasztott főszerkesztő között igazgathatná a tartalomfejlesztést. 

Bármennyire is kellemetlen ez néha az ellenzéknek is, a szabad sajtó érték és a demokrácia egyik alapja– írta a botrányairól elhíresült Hadházy Ákos az említett testületi ülésről szóló beszámolójában.

Az ellenzéki pártok és Baranyi Krisztina által kreált háború áll most itt a kerületben– mondta a Hír Televízió kérdésére Gyurákovics Andrea, a Fidesz ferencvárosi frakcióvezetője, aki kifejtette, hogy Baranyi Krisztina mögül egyre inkább kezdenek kihátrálni azok az ellenzéki pártok, amelyek korábban segítették a polgármesterré való megválasztását. Hozzátette: Baranyi Krisztina sok mindent megígért nekik, és azokból semmit nem tartott be.

Most a legnagyobb ellenzéki frakciónak megy neki, az pedig a Demokratikus Koalíció – emelte ki Gyurákovics Andrea.

Borítókép: Baranyi Krisztina (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.