Demkó Attila: A magyar Amnesty International számára nem léteznek a kárpátaljai magyarok

A szakértő arra is rámutatott, hogy a szervezet más magyar kisebbségekkel sem foglalkozik – olvasható a Mandiner cikkében.

Forrás: Mandiner2022. 06. 15. 20:07
null
Beregsurány, 2022. március 24. Az orosz-ukrán háború elõl Ukrajnából menekülõ emberek a beregsurányi polgármesteri hivatalból kialakított segítségponton 2022. március 24-én. MTI/Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A biztonságpolitikai szakértő arra hívta fel a figyelmet közösségi oldalán, hogy számára úgy tűnik a magyar Amnesty International Facebook-oldalát böngészve, hogy a szervezet számára „a kárpátaljai magyarok, mint elnyomott és veszélyben élő közösség nem léteznek.” Majd hozzátette, „reméli téved”.

Pedig ahogy nézem, elég sok nemzetközi üggyel foglalkoznak

– mutatott rá Demkó Attila.

Azzal folytatta,

keresem még, de nem nagyon látom, hogy egyáltalán bármilyen, a magyar kisebbségeket érintő ügyben megszólaltak volna az utóbbi időben.

„Az nem számít, hogyha valakit a magyar mivolta miatt hoznak hátrányos helyzetbe.”

Úgy tűnik nekem, ha valakit azért aláznak meg, hoznak hátrányos helyzetbe, esetleg éri fizikai erőszak, mert magyar, az nem számít. Ez minimum komoly hitelességi problémát vet fel

– húzta alá a szakértő.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Az orosz–ukrán háború elől Ukrajnából menekülő emberek a beregsurányi polgármesteri hivatalból kialakított segítségponton 2022. március 24-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.