Dömötör Csaba: A békét kell elérni, amivel letörhetjük a háborús inflációt

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára elmondta, hogy a szankciók eddig többet ártottak Európának, mint Oroszországnak.

2022. 06. 13. 14:27
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2022. február 22. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtti kérdésre válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. február 22-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció képviselője a napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy az európai minimálbér-szabályozás szerinte több százezer magyar embernek teremthet jobb megélhetést. A Gyurcsány-párt politikusa úgy fogalmazott, hogy ezeket a százezreket a kormány kiszolgáltatta. Továbbá Gy. Németh véleménye, hogy az európai minimálbér megvalósulása a Demokratikus Koalíció sikere, amiben nagy része volt Dobrev Klárának, a párt európai parlamenti képviselőjének, míg szerinte a kormány szégyenteljesen viselkedett.

– Örülök, hogy nem vonja kétségbe, hogy a baloldalon a Gyurcsány-párt a legerősebb 

– válaszolta Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölte: egy filozófiai különbség van a baloldal és a kormány között, mivel a baloldal plusz jogköröket adna át Brüsszelnek.

– Van tapasztalatunk arról, hogy mekkora volt a minimálbér, amikor a baloldal volt hatalmon – emlékeztetett Dömötör, majd felhívta a figyelmet arra, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje a választási kampányban elmondta, hogy nem támogatja a minimálbért.

– A háború önmagában is növelte az árakat, amire csak rátett egy lapáttal a szankciós politika. Mi azon az állásponton vagyunk, hogy a békét kell elérni, amivel letörhetjük a háborús inflációt

–húzta alá Dömötör. Emellett az államtitkár kijelentette, hogy a szankciók eddig többet ártottat Európának, mint Oroszországnak, és szerinte ami meghatározza most a magyarok megélhetését, az a szankciós politika.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.