Gelencsér Ferenc: Kevesebb pártra van szükség a baloldalon

A Momentum elnöke szerint közössége levonta a konzekvenciákat, és meghúzta a cezúrát.

Magyar Nemzet
Forrás: Index2022. 06. 22. 9:30
GELENCSÉR Ferenc
Budapest, 2022. május 23. Gelencsér Ferenc, a Momentum képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az április 3-i eredmény óriási kudarc. Ezt ki kell mondani. A Momentum közössége levonta a konzekvenciákat, és meghúzta a cezúrát a legutóbbi tisztújításon. (…) Minden szereplőt, így minket is terhel felelősség, maximum ennek a mértékéről lehet vitatkozni 

– vonta le a következtetéseket Gelencsér Ferenc az Indexnek adott interjújában. A Momentum elnöke szerint lesz baloldali együttműködés a 2024-es önkormányzati választások során, mert „ez a politikai akarat és a realitás”. Azonban úgy véli, kevesebb pártra van szükség a szivárványkoalícióban.

„Nem állítom azt, hogy mind a hat pártra szükség van, mert egész egyszerűen nincs erre hely és véleményem szerint kereslet sem” 

– részletezte. A Momentum új elnöke szerint Fekete-Győr András nagyban hozzátett ahhoz, hogy a párt „újra és újra képes legyen túllendülni az olyan nehéz helyzeteken, mint például az április 3-i választási vereség, hogy aztán újult energiával vágjon bele az ellenzéki politika újrafogalmazásába”. Gelencsér úgy vélekedik, a baloldal pártjainak komoly adóssága, hogy világos politikai programot fogalmazzanak meg a választóik felé. Kitért rá, az új elnökséggel a választási vereség ellenére nem készülnek politikai irányváltásra.

– Az elszabaduló infláció idején kiemelten kell foglalkoznunk az egyre súlyosabb társadalmi különbségekkel, a középosztály további lecsúszásával. Ami pedig a fenntarthatósági, zöldfordulatot illeti, ez mára minden modern európai pártnak, még az Európai Néppártnak is bekerült a politikai gondolkodásának fókuszába. Nálunk erre már a 2019-es EP-választás előtt sor került, és továbbra is kiemelt témánk marad – mondta a balliberális politikus, hozzátéve, hogy fontosnak tartja hogy a baloldal befejezze a céltalan orbánozást, és beszéljen saját politikai ajánlatáról.

Borítókép: Gelencsér Ferenc (Fotó: Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.