Ha kormányon lennének, mindenképpen csatlakoztak volna az olajembargóhoz

Fekete-Győr András volt a Klubrádió vendége kedd este, a Bolgár Györggyel folytatott beszélgetés érdekes mondatokat ígért, és nem is kellett csalatkoznunk – írja a Mandiner.hu.

Forrás: Mandiner.hu2022. 06. 02. 9:40
FEKETE-GYÕR András
Budapest, 2021. október 23. Fekete-Gyõr András, a Momentum korábbi elnöke és miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egykori Momentum-elnök már az első olajembargós kérdésre úgy felelt, hogy ha ők lennének kormányon, Magyarország mindenképp csatlakozott volna az embargóhoz, a párt inkább olyan haladékot kért volna az Európai Uniótól, amely alatt az átálláshoz, az orosz energiától való függőség felszámolásához szükséges fejlesztéseket, beruházásokat véghez tudja vinni – ez a bolgár minta, amely országot egyébként két, a tengerentúlról és Oxfordból hazatért üzletember kormányoz – derül ki a cikkből.

A kampányt utólag elemezve Fekete-Győr András elmondta:

Ugyanazt kellett volna mondania az ellenzéknek a választásokat megelőző kampány alatt, amit az Orbán-kormány is mondott az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban, hogy békére és biztonságra kell törekednünk.

Ez azért is érdekes, mert Fekete-Győr február elején még arról írt cikket, hogy hazánknak fegyvereket kellene szállítani az ukránoknak.

Az országgyűlési képviselő szerint más kérdés, hogy „a Fidesz arról hazudott, hogy Magyarország veszélyben lenne, hiszen NATO-tagországként védelmet élvez”, és az sem volt igaz, hogy Magyarország nem szállít fegyvert Ukrajnának, hiszen folyamatosan haladnak át az országon keresztül fegyverszállítmányok.

A politikus szerint a kormány hazugságra építi a politikáját, amivel sikeres lehet ideig-óráig, de egy idő után tükörbe is kell nézni – írják.

Borítókép: Fekete-Győr András (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.