Hollik István: A brüsszeli dilivonatra a fővárosi baloldal is felült

A KDNP országgyűlési képviselője szerint fontos, hogy magyar gazdaság növekedési pályán maradjon.

2022. 06. 20. 16:11
HOLLIK Istvn
Budapest, 2021. mjus 19. Hollik Istvn KDNP-s kpvisel felszlal a 2022-es kltsgvetsi trvnyjavaslat ltalnos vitjban az Orszggyls plenris lsn 2021. mjus 19-n. MTI/Balogh Zoltn Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elhúzódó orosz–ukrán háború miatt egyre keményebb a gazdasági válság, amelyet tovább ront az elhibázott brüsszeli szankciós politika és a baloldal kifejezetten veszélyes ötletbörzéje – jelezte Hollik István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője. A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, hogy a „brüsszeli dilivonatra” a fővárosi baloldal is felült, a főpolgármester-helyettesek abban látják a háborús infláció letörését, hogy a magyarok hagyják maguk mögött az autót, szálljanak tömegközlekedésre, változtassanak hűtési-fűtési szokásaikon.

– Ezek a képtelen ötletek odavezetnének, hogy a háborús infláció megmarad 

– húzta alá Hollik. Mint mondta, a baloldal ötleteivel szemben a 2023-as költségvetés képes megvédeni a magyar embereket, mivel az létrehozza az összesen 1450 milliárd forintos rezsivédelmi és honvédelmi alapot. 

– Fontos, hogy a magyar gazdaság növekedési pályán maradjon, ezért mondunk nemet a globális minimumadóra. 

– jelentette ki a képviselő, aki elmondta, hogy a családok és a nyugdíjasok védelme a Fidesz–KDNP-nek továbbra is prioritás.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a válaszában rögzítette, hogy akkor készít jó költségvetést a kormány, ha figyelembe veszi a külső tényezőket, a háborús inflációt, az energiaválságot, amelyet az EU képtelen kezelni. 

– A 2023-as költségvetés a rezsivédelem és a honvédelem költségvetése, ezeket a célokat úgy tudják elérni, hogy közben érdemben csökken a költségvetés hiánya és nem lesz megszorítás 

– fogalmazott az államtitkár. Tállai jelezte, hogy a büdzsé kiemelten kezeli a családokat, a gyermekvállalást, egyetlen programban sem lépnek vissza a családok támogatásával kapcsolatban, továbbá a kormánynak az is célja, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból.

Borítókép: Hollik István (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.