időjárás 25°C Pál 2022. június 30.
logo
A díjazottakat a lakosság választja ki, július 11-től lehet szavazni a rendezvény honlapján

Idén Komáromban adják majd át az Év polgármestere díjat

Borsodi Attila
2022.06.23. 12:00
Idén Komáromban adják majd át az Év polgármestere díjat

Szeptember 23-án, pénteken Komáromban tartják idén az egyik legnagyobb hagyománnyal bíró önkormányzati rendezvényt, a 27. Városi polgármesterek randevúját

– ezt jelentette be csütörtökön a komáromi városházán tartott sajtótájékoztatón Molnár Attila, a város polgármestere. Az esemény 11 órakor kezdődik majd a felújított Csillagerődben, a rendezvény fővédnöke Pintér Sándor belügyminiszter, míg a főszónoka Dukai Miklós önkormányzati államtitkár lesz.

A szeptember 23-i eseményen átadják majd a Szféra által alapított Év polgármestere, Év alpolgármestere és Év jegyzője díjakat, amelyeket azok a városvezetők kapnak, akik a polgárok szavazatai alapján leginkább kiérdemlik a lakosság megbecsülését. A díj Szász Endre linómetszete.

Szavazni kizárólag a rendezvény honlapján (www.szferaeuropa.hu) lehet 2022. július 11-től augusztus 15-én éjfélig. Egy e-mail-címről egy szavazatot lehet leadni.

A 27. Városi polgármesterek randevújának otthont adó Komárom az elmúlt esztendőkben az egyik legdinamikusabban fejlődő magyar ipari övezetet teremtette meg több száz milliárd forint értékű beruházással. Tavaly adták át az új Duna-hidat, ami jelentősen megkönnyíti a közlekedést hazánk és Szlovákia között.

A rendezvény helyszíne, a nemrég felújított Csillagerőd 2021 ősz óta a Liget Budapest Projekt részeként hétezer négyzetméteres, Európában egyedülálló kulturális központ, és a Szépművészeti Múzeum gipszgyűjteményének több száz jeles alkotásával várja a látogatókat.

A városvezetők évente megrendezett találkozóját a Szféra 1995 óta tartja meg, 2020-ben az esemény a pandémia miatt elmaradt. Az elmúlt 27 évben polgármesterek, alpolgármesterek és jegyzők randevúztak már Veszprémben, Szolnokon, Vácott, Kiskunfélegyházán, Szekszárdon, Szegeden, Hévízen, Budapesten, Szarvason, Gyöngyösön, Hajdúböszörményben, Kecskeméten, Pécsen, Zalaegerszegen, Szombathelyen, Debrecenben, Szolnokon, Tihanyban, Békéscsabán, Budapesten, Pécsen, Szerencsen, Balatonfüreden, Hajdúszoboszlón, Velencén és Szarvason is.

Borítókép: A komáromi Csillagerőd (Fotó: Markovics Gábor)