Kisebbségbe szorulhat Pikó András frakciója a Józsefvárosban

– Komoly tétje van a jövő heti időközi választásnak – nyilatkozta lapunknak Ferencz Orsolya, a Fidesz–KDNP VIII. kerületi önkormányzati képviselője. Ismert, Józsefvárosban június 26-án választanak új önkormányzati képviselőt az 5. számú választókerületben, és amelyik oldal jelöltje nyer, relatív többségbe kerülhet a kerületi testületben. Ferencz Orsolya szerint a baloldali frakciószakadás nem változtat a lényegen, a baloldal továbbra sem veszi figyelembe a józsefvárosiak érdekeit, pártpolitikai céljaik szerint politizálnak, míg a kerület állapota rohamosan romlik.

2022. 06. 19. 9:39
null
20210604 Budapest Pikó András, Józsefváros polgármestere. fotó: Baranyai Attila (BA) Hírnyolc/City Magazin Fotó: Baranyai Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden időközi választásnak komoly tétje van, át tudja rajzolni az erővonalakat – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a jövő heti józsefvárosi időközi voksolással kapcsolatosan Ferencz Orsolya. A Fidesz–KDNP kerületi önkormányzati képviselője, aki 2019-ben egyéni mandátumot szerzett az egyébként baloldali többségűvé váló testületben, elmondta, hogy az időközi előtt végbement „frakciószakadás a túloldalon” szerinte nem változtat a lényegen.

Korábban megírtuk, hogy a 2020 novemberében koronavírus-fertőzés miatt elhunyt Balogh Lajos baloldali önkormányzati képviselő utódját a járványügyi veszélyhelyzet miatt még csak most választhatják meg. Az időközi önkormányzati képviselőválasztás előtt pár héttel azonban öt baloldali képviselő bejelentette, hogy külön frakciót alapítanak, így a Pikó András vezette baloldali frakció mindössze hatfősre csökkent. Ez pont akkora, mint a kerületi Fidesz–KDNP képviselőcsoportja, így aki az időközi voksolást megnyeri, relatív többségbe kerülhet a VIII. kerületi testületben. 

Kerestük a kilépő baloldali képviselőket, azonban Veres Gábor frakcióvezetőhöz irányítottak minket, aki viszont nem válaszolt kérdéseinkre. 

Érdekes marakodásnak vagyunk a tanúi, ám a Fidesz–KDNP továbbra is a saját elvei, programja mentén politizál – jellemezte a helyzetet Ferencz Orsolya. – Ha bármelyik lemorzsolódó pártocskában felébredne a lelkiismeret, és végre elkezdenék a józsefvárosiak érdekeit képviselni, partnert találnának a kerületi fideszesekben – hangsúlyozta. 

A június 26-i időközi választáson a Fidesz–KDNP színeiben induló Gondos Juditról elmondta, hogy jó képviselője volt a körzetnek korábban, 2019-ben mindössze hét szavazattal maradt le baloldali ellenfele mögött. – Közmegbecsülésnek örvendő, jó szakember – foglalta össze a fideszes politikus, aki reméli, hogy minél több magyar állampolgár,a Fidesz–KDNP-ben találja meg az őt képviselő pártot „azután az ámokfutás után, amit a baloldal mind Budapesten, mind Józsefvárosban művel”.

A baloldal jelöltjéről elmondta, hogy túlságosan nem állnak ki mellette a különböző baloldali pártok. Emlékeztetett: Márki-Zay Péternek is hasonló volt a helyzete, szerinte a baloldali pártok akkor is egymást fúrták, majd magára hagyták a jelöltet a vesztes választás éjszakáján. 

– Ezek a pártok egymást is csak kihasználják, érdekek mentén gyűlnek össze, válnak szét, kerületi működésük is csak a nyers politikai érdekekről szól – jelentette ki a Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője. 

– Ők mind Gyurcsány köpönyegéből bújtak elő – jellemezte VIII. kerületi baloldali képviselőtársait. Ferencz Orsolya elmondta: A kerület érdekében ezelőtt sem léptek soha, mindegy volt, melyik álbaloldali párt színeiben politizálnak. 

– Egyként nem szavazták meg a Világos kapualjak program folytatását, nem támogatták a kerületi rendőrkapitányság megerősítését, nem támogatják a társasházak felújítását – mutatott rá. Hozzátette: a baloldali, Pikó András polgármester által vezetett önkormányzat 12 milliárd forint tartalékpénzen ül, de nem újítanak fel semmit, folyamatosan romlik a kerület állapota. 

Emellett Ferencz Orsolya elmondása szerint a  „vitorlásmutyi” is folytatódik, a kerületi gyerekek idén nyáron sem fognak tudni strandolni Káptalanfüreden, ugyanis Pikó Andrásék mindenféle ürügyet keresnek, hogy miért nem hajtják végre az ügyben született jogerős ítéletet. 

Borítókép: A jelenlegi polgármesternek újítások, tervek helyett csak a pártpolitika miatt fő a feje (Fotó: Hírnyolc City Magazin/Baranyai Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.