időjárás 25°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo
Aki lebukott a hamisítvánnyal, garanciára kapott másik szelvényt E. Tamástól

Lopott hőpapírra hamisította a BKV-bérleteket, -jegyeket

Szemán László János
2022.06.29. 13:40 2022.06.29. 13:48
Lopott hőpapírra hamisította a BKV-bérleteket, -jegyeket

A 69 éves csaló a BKV-automatákból lopta az alapanyagot, amire hamisította a bérleteket, jegyeket. Az eladáson túl teljes körű szolgáltatást nyújtott vevőinek: lejáratkor rögtön új szelvényt kínált, aki pedig lebukott, annak garanciában adott másik bérletet.

A budapesti nyomozók őrizetbe vették azt a 69 éves férfit, aki a gyanú szerint BKK-automatából lopott biztonsági papírokra gyártott bérleteket – számolt be róla a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Hamisítóműhely. Fotó: BRFK/Kadar Attila

A rendelkezésre álló adatok alapján E. Tamás kereskedett az általa gyártott hamis bérletekkel. A rendeléseket előre felvette, majd a BKK-automatából lopott biztonsági hőpapírra a vevők adataival bérleteket nyomtatott. 

A hamis bérletek a lopott papír és a férfi által használt speciális hőnyomtató miatt szinte teljesen megegyeztek az eredetivel, azok csak az eredeti hátoldalán lévő sorszámokban különböztek.

BKV-automatákból lopott hőpapír. Fotó:BRFK/Kadar Attila

A 69 éves csaló az eladáson túl teljes körű szolgáltatást nyújtott vevőinek: lejáratkor rögtön új szelvényt kínált, aki pedig lebukott, annak garanciában adott másik bérletet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság E. Tamást június 22-én elfogta. A férfi belvárosi lakásában a rendőrök több lopott biztonsági hőpapírtekercset (mely több száz hamis bérlet előállítására alkalmas), speciális hőnyomtatót, számítógépet, illetve több, feltehetően megrendelésre készült, már személyes adatokkal ellátott hamis bérletet találtak és foglaltak le.

„Köszönet jár a Budapesti Rendőr-főkapitányság kollégáinak az együttműködésért, amelynek keretében a BRFK és a BKK olyannal szemben intézkedett ismét közösen, aki jelentős kárt okozott a BKK-díjtermékek hamisításával – mondta el Borsi Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ kommunikációs vezetője. – A BKK nagy figyelmet fordít az ilyen típusú visszaélések visszaszorítására: folyamatosan korszerűsíti a hőpapírok biztonsági elemeit és az automaták működését, egyúttal olyan fejlesztéseket hajt végre, amelyek hatékonyan segítik az ellenőrzést végzők munkáját és eredményességét.”

A nyomozók E. Tamást nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és letartóztatását indítványozták, melyet a bíróság június 24-én elrendelt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai E. Tamás vevőivel szemben csalás és hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt indítottak eljárást.

Borítókép: Lopott hőpapírra hamisított BKV-jegyek (Forrás: BRFK)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.