Politikusok, véleményvezérek és az internet népe is kommentálta Jakab lemondását

Sokakat megmozgatott Jakab Péter pártelnök váratlan döntése, aki ezentúl már csak a Jobbik frakcióvezetőjeként végzi a munkáját.

Forrás: Mandiner.hu, Facebook2022. 06. 09. 8:44
2021.10.23. Budapest Egységben a szabad Magyarországért! Október 23-i ellenzéki gyűlés Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost képen: Jakab Péter, a Jobbik elnöke Fotó: Máté Krisztián Forrás: Ripost
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar közélet számos szereplőjét megmozgatta Jakab Péter pártelnök váratlan lemondása, aki ezentúl már csak a Jobbik frakcióvezetőjeként végzi a munkáját. A lemondás hírére az elsők között reagált Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, aki Jakab szélsőjobboldali múltjára reagálva szebb jövőt”  kívánt a politikusnak. Az üzenethez pedig egy képet is csatolt, amin a bukott elnök egy zenei tehetségkutató műsor plakátját nézegeti. Nem hagyta szó nélkül a történteket  az igazságügyi miniszter sem, aki utalva a Jobbik volt elnökének parizeres posztjára röviden csak ennyit írt a közösségi oldalán: 

Egyszer minden parizer elfogy…

Jakab lemondása a Jobbik tagjait is váratlanul érte. Szabó Gábor, a párt országos választmányi elnöke közölte: mindannyiukat meglepte Jakab Péter lemondása és rosszul érinti őket. A Mediaworks Hírcentrumának nyilatkozva Lukács László, a párt alelnöke arról beszélt, hogy a Jobbik rendkívüli választmányi ülésén résztvevők is a Facebookról tudták meg, hogy Jakab lemond az elnöki posztról. A Mediaworks–Hírcentrum kérdésére Z. Kárpát Dániel pedig kiemelte, hogy 

haladéktalanul összeül az országos elnökség, és döntenek arról, hogy miként tartják meg a tisztújítást. A Jobbik alelnöke megjegyezte azt is, hogy az elnökhelyettes, tehát Potocskáné Kőrösi Anita, viszi átmenetileg a „szekeret”.

 Jakab Péter elődjét ugyanakkor nem lepte meg a pártelnök döntése. Sneider Tamás szerint nem történt semmi különös a Jobbikban, hiszen már napokkal ezelőtt elmondta a sajtónak, hogy Molnár Enikőt és Jakab Pétert egy csomagban kell kezelni. Jakab kabinetfőnökének pedig kiemelt szerepe volt a Jobbik elnökének bukásában – mutatott rá a közösségi oldalán.

A történtekre reagálva Mirkóczki Ádám az ATV Egyenes beszéd című műsorában kijelentette: 

Jakab nagyjából egy évet késett ezzel a döntéssel. Ha ugyanis az előválasztási vereség után mondott volna le, akkor valamit még megőrizhetett volna a politikai hiteléből. 

A párt korábbi országgyűlési képviselője és egykori szóvivője továbbá kiemelte: a „Jobbik mindent elvesztett, amitől a jobbik volt. Legyen az politikai karakter, vagy olyan mondanivaló, ami régebben jellemezte”.

Forrás: Konverzió Facebook-oldala

A közéleti szereplők mellett több meghatározó publicista és véleményvezér is kommentálta, hogy Jakab szerda este lemondott az elnöki pozíciójáról. Bayer Zsolt, lapunk publicistája eképpen fogalmazott:Gyurcsány mester intett, lecserélte a gyengén játszó Jakabot. Úgy tűnik, nem egyszerű a Péterek élete Cipolla mellett: Medgyessy, Márk-Zay, Jakab.

Rajta kívül Hont András, a baloldal egyik meghatározó véleményvezére Paulo Coelho szállóigéinek stílusában a következő gondolatot osztotta meg a Facebookon: „Járj az utadon úgy, hogy ne Potocskáné Kőrösi Anita (Jakab helyettese – a szerk.) jelentse a végállomást. (Pedro Coelho)” 

A megafonos Kötter Tamás szerint 

„az elvtelen politizálás elhozta a Spinoza Házban nemváltó műtéten átesett egykori jobboldali párt bukását. 

Elveiket feladták; összeálltak Gyurcsánnyal és annak bábjaival; a hatalmat a magyarság érdekei elé helyezték. Jakab Péter bukása egyben a jobbik bukása is! Vége vagy ahogy Megadja Gábor tömören összefoglalta: »Viszlát, hülyegyerek!«” – zárta szavait.

Borítókép: Jakab Péter az október 23-i ellenzéki gyűlésen (Fotó: Máté Krisztián/Ripost)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.