időjárás 11°C Helga 2023. október 3.
logo

Rétvári: Sohasem hallottuk a DK-tól, hogy megvédték volna a rezsicsökkentést

Máté Patrik
2022.06.14. 10:23 2022.06.14. 10:33
Rétvári: Sohasem hallottuk a DK-tól, hogy megvédték volna a rezsicsökkentést

Oláh Lajos a Demokratikus Koalíció részéről a napirend előtti felszólalásában elmondta, hogy míg Nyugat Európában a koronavírus-járvány idején támogatták az önkormányzatokat, addig Magyarországon forrásokat vontak el a települések vezetésétől. A Gyurcsány-párt politikusa szerint a kormány elkezdte a megszorítások politikáját és azt vizionálta, hogy egyes városokban a világítást is kikapcsolhatják. Oláh Lajos úgy fogalmazott, hogy a pártja képviseli a demokrata irányt.

– Sohasem hallottuk önöktől azt, hogy megvédték volna a rezsicsökkentést, inkább támadták azt – jelezte válaszában Rétvári Bence. A Belügyminisztérium államtitkára közölte, hogy tíz éve volt a DK-nak arra, hogy kimondják: 

a magyar embereket meg kell védeni attól, hogy magas rezsit kell fizetniük, ehelyett azt védték, hogy a saját kormányzásuk idején tizenötször emelték a rezsit.

Mint Rétvári kiemelte, a baloldal kormányzása alatt az önkormányzatokat hitelek felvételére ösztönözték, ami súlyos anyagi helyzetbe hozta a településeket.

– Ha hibás brüsszeli szankciós politikával nem lehetetlenítik el a magyar gazdaságot, akkor olyan növekedésre lenne képes, mint amilyen a tavalyi 7,1 százalékos javulás is volt 

– húzta alá  kormánypárti politikus.

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Szócsaták az Országgyűlésben

Rendkívüli ülést kezdeményeztek, végül be sem mentek a baloldali képviselők

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.