Rétvári: Sohasem hallottuk a DK-tól, hogy megvédték volna a rezsicsökkentést

Az államtitkár szerint ha a szankciókkal nem lehetítlenítik el a magyar gazdaságot, akkor az jelentős növekedésre lenne képes.

2022. 06. 14. 10:23
RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2022. május 9. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. május 9-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oláh Lajos a Demokratikus Koalíció részéről a napirend előtti felszólalásában elmondta, hogy míg Nyugat Európában a koronavírus-járvány idején támogatták az önkormányzatokat, addig Magyarországon forrásokat vontak el a települések vezetésétől. A Gyurcsány-párt politikusa szerint a kormány elkezdte a megszorítások politikáját és azt vizionálta, hogy egyes városokban a világítást is kikapcsolhatják. Oláh Lajos úgy fogalmazott, hogy a pártja képviseli a demokrata irányt.

– Sohasem hallottuk önöktől azt, hogy megvédték volna a rezsicsökkentést, inkább támadták azt – jelezte válaszában Rétvári Bence. A Belügyminisztérium államtitkára közölte, hogy tíz éve volt a DK-nak arra, hogy kimondják: 

a magyar embereket meg kell védeni attól, hogy magas rezsit kell fizetniük, ehelyett azt védték, hogy a saját kormányzásuk idején tizenötször emelték a rezsit.

Mint Rétvári kiemelte, a baloldal kormányzása alatt az önkormányzatokat hitelek felvételére ösztönözték, ami súlyos anyagi helyzetbe hozta a településeket.

– Ha hibás brüsszeli szankciós politikával nem lehetetlenítik el a magyar gazdaságot, akkor olyan növekedésre lenne képes, mint amilyen a tavalyi 7,1 százalékos javulás is volt 

– húzta alá  kormánypárti politikus.

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.