Több ezren énekelték a Kézfogás dalát

Szarka Tamás Kossuth-díjas zenésszel idén negyedik alkalommal énekeltek együtt magyar diákok.

Magyar Nemzet
2022. 06. 03. 19:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szarka Tamás zenész, zeneszerző ezer gyerekkel közösen énekelte el Kézfogás dalát. A Kossuth-díjas művész Facebook-oldalát elárasztották az üzenetek.

Szarka Tamás pénteken 11 órakor a komáromi Erzsébet híd közepén énekelte el a Kézfogást, ami mára az összetartozás egyik szimbóluma lett, ahogy a híd is, ami két ország magyarjait köti össze. Az ezer magyar diák Szlovákiából, Felvidékről és az anyagországból, Magyarországról érkezett. Mint arról írtunk, soha ennyi magyar közösség még nem jelentkezett Szarka Tamás felhívására, aki idén negyedik alkalommal kérte a világ magyarságát a Kézfogás című dalának együtt éneklésére a nemzeti összetartozás napja alkalmából.

Beszámoltunk arról is, hogy Szarka Tamás először 2019-ben, több mint ötezer gyermekkel énekelt a Kossuth téren; velük egy időben pedig már akkor települések százaiban szólt a dal határokon innen és túl. A következő évben, a pandémia idején számos közösségi és egyéni produkció felvételének összeillesztéséből született meg egy videóklip arra emlékeztetve, hogy egymástól távol is képesek vagyunk kifejezni a bennünk élő nemzeti egységet. 2021-ben pedig az Országházban, a Szent Korona mellett adta elő a Kézfogást a zenész, akihez évről évre egyre több magyar intézmény csatlakozik világszerte.

Borítókép: Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész, zeneszerző (Fotó: Horváth Edit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.