időjárás 11°C Zalán 2023. március 30.
logo
Mirela Adomnicai bizonyítékokat ismertetett, pedig azokat korábban titkosították

Törvényt sérthetett az idősebb Lomniciékat támadó román képviselő

Borsodi Attila
2022.06.09. 09:17
Törvényt sérthetett az idősebb Lomniciékat támadó román képviselő

Felmerül az állam- vagy szolgálati titok megsértésének gyanúja Mirela Adomnicai (PSD) parlamenti interpellációja kapcsán. Mint megírtuk, a román alsóház tagja a külügyminisztériumnál kezdeményezte, hogy tiltsák ki az országból idősebb Lomnici Zoltánt, a Legfelsőbb Bíróság volt és az Emberi Méltóság Tanácsa jelenlegi elnökét, illetve Tóth Kálmánt, a Vasvári Pál Polgári Egyesület társelnökét.

A román politikus azért tette ezt, mert felháborította, hogy idősebb Lomnici Zoltán és Tóth Kálmán május 20-án Vasvári Pál-díjjal tüntette ki a két politikai okból meghurcolt székely fiatalembert, Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt. 

Mirela Adomnicai hazugságokkal ás csúsztatásokkal teli parlamenti interpellációjában sok mindent írt, többek között azt is, hogy a bíróság rendelkezésre bocsátott egyértelmű bizonyítékaiból kiderül, hogy a két elítélt megkísérelt gázvezetékeket felrobbantani Gyulafehérváron.

Ebben az ügyben megkerestem Beke Istvánt, aki elmondta nekem, hogy sem a per során, sem a vádiratban nem jött elő a Mirela Adomnicai által megemlített gyulafehérvári robbantási kísérlet. Ám, ha a politikus igazat mond, akkor olyan információkhoz jutott hozzá, amelyeket korábban titkosítottak, azokat még Beke és Szőcs, illetve jogi képviselőjük sem ismerhették meg. S ezeket az információkat Mirela Adomnicai nyilvánosságra is hozta

– mondta idősebb Lomnici Zoltán. A volt főbíró az ügyben, a felmerült információkkal és a sajtóban megjelent cikkekkel Kulcsár-Terza Józsefhez, a román képviselőház RMDSZ-es tagjához fordult. – A politikus megígérte, hogy tanulmányozni fogja az anyagokat, és azt, hogy történhetett-e jogsértés az ügyben. Ha igen, akkor mindenképpen tisztázni kell a helyzetet – tette hozzá az Emberi Méltóság Tanácsa elnöke.

Borítókép: Beke István azt állítja, hogy szó sem volt gyulafehérvári robbantási kísérletről (Fotó: Emberi Méltóság Tanácsa)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.