150 milliós villát épített engedély nélkül a neves magyar baloldali politikus

A Metropol birtokába jutott dokumentumok alapján kijelenthető, hogy Tordai Bence a hatóságokat megtévesztve parasztháznak hazudja a vadonatúj épületet.

Forrás: Metropol2022. 07. 12. 8:18
TORDAI Bence; VARGHA Tamás
Budapest, 2022. június 8. Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetõje felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. július 8-án. Elõtte Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Építési engedély nélkül, a hatóságokat félrevezetve épített magának álomvillát a harsányságáról, erőszakos akcióiról ismert baloldali politikus Budapest egyik legdrágább kerületében. Ráadásul régi parasztháznak próbálja álcázni a legalább 150 milliót érő épületet. Éppen az a Tordai Bence építkezett jogsértő módon, aki hosszú ideje a lehető legharsányabban támadja az ugyancsak engedély nélkül építkező milliárdost, Csipak Pétert.

Tordai 2016-ban vett magának telket Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerület kertvárosában.

Fotó: Metropol

A telken állt egy régi parasztház, a baloldali politikus lényegében e mögé „bújva” kezdte el kijátszani az építési előírásokat. Mivel a kérdéses telekre a szigorú előírások miatt nem kaphatott új épületre engedélyt, ezért hát úgy döntött, megtéveszti a hatóságokat.

Állítása szerint, csak felújította az eredeti házat, miközben teljesen lebontatta és a helyére egy új villát épített, amelybe azóta már be is költözött.

Az eredeti parasztház ilyen volt:

Fotó: Metropol

Aztán az engedélyezett felújítás helyett ez lett belőle:

Fotó: Metropol

A képek alapján nyilvánvaló, hogy a hatóságokat megtévesztve az eredeti házat lebontották és újat építettek a helyére.

Fotó: Metropol
Fotó: Metropol

Az engedély nélküli építkezésen túl Tordai Bence folyamatosan próbálja megtéveszteni, félrevezetni a hatóságokat, minden eszközt bevet, hogy elleplezze a törvénysértést.

Az e-napló lebuktatta a politikust

A Metropol megszerezte az építkezéseken kötelező e-naplót, ami egyértelműen lebuktatta a politikust. Ebből 

kétséget kizáró módon kiderül, hogy a régi házat a hatóságokat becsapva teljesen elbontották, és egy új háznak ástak géppel vadonatúj alapokat.

A Metropol információi szerint a szakértői vizsgálat megállapította, hogy „a terveken szereplő meglévő, megmaradó falak nem találhatók meg, helyette teljesen új vázkerámia lett kivitelezve”. Az építés fázisait nyomon követő, úgynevezett e-napló azt is tartalmazza, hogy „teljes bontás és gépi alapásás” történt. 

Vagyis a ház engedély nélküli, illegális építkezésnek minősül, s mint ilyet, egyértelműen le kell bontani.

Segít-e Őrsi Gergely MSZP-s polgármester leplezni a törvénysértést?

Fontos kérdés lehet, hogy Tordai Bence a hatóságok megtévesztéséhez, az engedély nélküli építkezéshez kapott-e valamiféle támogatást, politikai hátszelet, biztatást legfőbb politikai szövetségesétől, a II. kerületi polgármestertől, Őrsi Gergelytől, akivel havi rendszerességgel lép fel közös rendezvényeken.

Őrsi Gergely polgármester és szövetségese, Tordai Bence (Fotó: Facebook)

Közreműködik-e az MSZP-s polgármester a törvénysértés elleplezésében?

Tordai támadja legharsányabban a szabálytalanul építkező milliárdost, Csipak Pétert

Sajátos fényt ad az engedély nélküli építkezésnek, hogy éppen Tordai Bence az, aki hosszú ideje a leghangosabban támadja a szintén a II. kerületben szabálytalanul építkező ingatlanbefektetőt, Csipak Pétert. Folyamatosan követeli, hogy kezdjék meg végre a szabálytalanul épített villa bontását. Néhány hete még feljelentést is tett az ügyben.

Tordai Bence tiltakozik Csipak villája előtt: szerinte le kell bontani a szabálytalanul épített luxusházat… Vajon a saját szabálytalanul épült házával kapcsolatban is ilyen szigorú? (Fotó: Facebook)
A Csipak-villa (Fotó: Metropol)

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetője (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.