Ferencvárosban kapott állást az áramlopási ügyben érintett DK-s politikus

Az expolitikus illegálisan vételezett árammal működtetett számítógépen folytatott bitcoinbányászatot.

Magyar Nemzet
2022. 07. 16. 15:25
Digital Cryptocurrency
1294702554 Fotó: Yuriko Nakao
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jajj Istenem, mit vétettem én a DK-nak, hogy még a bitcoinbányászat miatt lemondott politikusukat is idehozták a nyakamra?!

– tette fel a kérdést Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere közösségi oldalán, miután a helyi Fidesz frakcióvezetőjétől megtudta: a kerületi önkormányzatba kerül Borka-Szász Tamás, aki korábban a VII. kerületben volt önkormányzati képviselő. Baranyi Facebook-posztjában hozzáteszi, hogy ha ez még nem lenne elég, ráadás, hogy 

a politikus egyenesen pénzügyi vezetői állást kap az önkormányzat egyik cégénél. Mint kiderült, erről ráadásul már áprilisban döntött a kerület köztisztaságáért felelős cég igazgatója, de nem tájékoztatta a városvezetést.  

Mint arról lapunk korábban beszámolt: szabálysértési tárgyalás lefolytatására vár a DK-s áramtolvaj, Borka-Szász Tamás ügye. Hatalmas botrányt váltott ki ugyanis, hogy Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester közvetlen munkatársáról tavaly ősszel kiderült: 

az önkormányzat épületében illegálisan vételezett árammal működtetett számítógépen folytatott bitcoinbányászatot.

Ugyan Borka-Szász Tamás lemondott VII. kerületi képviselői posztjáról és a Demokratikus Koalícióból is kilépett, hogy mentse pártját a botránytól, viszont korábban több újságcikkben is felvetették, hogyan folytathatta titokban illegális tevékenységét egy olyan irodában, ahová a Niedermüller Péter polgármester vezette önkormányzat bármely munkatársa beléphetett.

Az ügy miatt 2020. október 16-án a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda tartott házkutatást, de a nyomozást időközben átvette BRFK, mivel kiderült: az áramlopással okozott kár nem éri el a bűncselekményi minősítés értékhatárát.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Yuriko Nakao)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.