Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia
Élő közvetítés 2022. júl. 12. 12:18

A baloldal által szervezett tüntetésen hatszáz ember próbálta megbénítani a fővárost

Tüntetők tiltakoznak a fővárosban a kata módosítása ellen, a Kossuth téren gyülekezők később ellenzéki politikusok kezdeményezésére a Margit hídra és az Erzsébet hídra is átvonultak kedden délelőtt, ahol blokkolják a forgalmat – közölte az MTI tudósítója a helyszínről.

Fotó: Éberling András
Cikk kép: undefined
A nap eddigi összefoglalója

A Facebookon előző este a parlament elé meghirdetett demonstráció résztvevői a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) módosítása ellen tiltakoznak. A törvényjavaslatot kedden tárgyalja és fogadhatja el az Országgyűlés. Ismert: a kormány hétfőn benyújtotta az új katatörvényt. A Kossuth téren egyebek között „Ne vedd el a katát!”, „Ne szavazd meg!” jelszavakat skandálták.

A téren megjelentek a Gyurcsány vezette baloldal képviselői, valamint több ellenzéki politikus is. Így Szabó Tímea, a súlyos villabotrányba keveredett Tordai Bence és Mellár Tamás a Párbeszéd frakciójából.

Szintén feltűntek MSZP-s, momentumos, LMP-s, jobbikos, DK-s és párbeszédes ellenzéki politikusok: a Momentum Mozgalom elnökének kezdeményezésére a parlament előtt tüntető tömeg a Margit híd irányába indult. Gelencsér Ferenc pártelnök hangosan biztatta a tömeget, hogy zárják le a Margit hidat. Nem sokkal 11 óra után a tüntetők egy csoportja a híd pesti hídfőjénél akadályozta a forgalmat, az autók és a villamosok álltak. A tüntetők egy másik csoportja a híd közepét foglalta el a margitszigeti lejárónál. A rendőrök a helyszínen felszólították a tüntetőket, hogy ne akadályozzanak másokat a szabad mozgásban, és vonuljanak az úttestről a járdára. A rendőrség közleményében be nem jelentett gyűlésnek nevezte az eseményt.

Helyszíni tudósítónk beszámolói alapján a helyszínen nagyjából hatszázan lehetnek. A tömeg egyelőre nem agresszív, a rendőrök terelgetik őket és kérik, hogy menjenek a járdára.

A demonstrálók időnként elengedik az autósokat és a buszokat, majd újra összezárnak.  Munkatársunk azt is közölte, hogy a tömeg minden jel szerint a szavazás kezdetére átvonul majd a Kossuth térre.

A gyűlés résztvevői irányonként egy-egy forgalmi sávot foglalnak el 12 órától az Erzsébet hídon is, mindkét irányban a belső sávot – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden a Police.hu oldalon. A forgalom rendőri irányítás mellett a szabad sávokon halad. A BRFK arról is beszámolt, hogy garázdaság miatt előállítottak a rendőrök egy férfit a Margit hídi tüntetésről, mert leköpött egy járőrautót.

Cikkünk folyamatosan frissül.
 

Borítókép: Demonstrálók blokkolják a forgalmat a Margit hídon (Fotó: Éberling András)

További Belföld hírek

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.