A hídfoglalók mellé állt Karácsony Gergely

Be nem jelentett tüntetés mellett áll a főpolgármester, a budapestieknek üzen és a türelmüket kéri.

2022. 07. 12. 13:49
20200621 MN Budapest Lánchíd KArácsony Gergely tüntetés Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely Facebook-oldalán reagált a rendőrség közleményében be nem jelentett gyűlésnek nevezett, forgalomakadályozó demonstrációval kapcsolatban. Lapunk a mai nap folyamán beszámolt róla és folyamatosan tudósít az eseményekről, miszerint tüntetők tiltakoznak a fővárosban a kata módosítása ellen. A résztvevők korábban a Kossuth téren gyülekeztek, majd a Margit hídra és az Erzsébet hídra vonultak, ahol akadályozzák a forgalmat.

Karácsony Gergely bejegyzésében egyértelműen a demonstrálók mellé áll.

 

Megértem a tüntetők dühét. A kormány – minden ígéretét megszegve – statáriálisan, egy nap alatt, érdemi felkészülési idő nélkül akarja átalakítani a mikrovállalkozók legnépszerűbb adózási formáját. Brutális adóemelés ez: adóév közben többszázezer embernek emelkedik ötszörösére az adóterhe, miközben persze a Fidesz oligarchiái továbbra is extraprofitot zsebelhetnek be a kaszinóikból. Az érthető és indokolt tiltakozás miatt Budapest közlekedése az elmúlt órákban jelentősen lelassult. Munkatársaink mindent elkövetnek azért, hogy a szabad politikai véleménynyilvánítás az elkerülhetetlennél nagyobb fennakadást ne okozzon a városban. Kérem, és köszönöm a budapestiek megértését és türelmét! 

– üzeni a főpolgármester a budapestieknek. 

 

Borítókép: Karácsony Gergely a Lánchídon 2020-ban (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.