időjárás 28°C Klára 2022. augusztus 12.
logo
Jakab Péter szolgálati autóval, Molnár Enikő társaságában érkezett meg az eseményre

Ander Balázs visszalépett Gyöngyösi Márton javára a Jobbik tisztújításán

Ternovácz Áron
2022.07.02. 11:34 2022.07.03. 11:12
Ander Balázs visszalépett Gyöngyösi Márton javára a Jobbik tisztújításán

Ma tartja a Jobbik az előre hozott tisztújító kongresszusát Budapesten. Három jelölt közül választhat a tagság: az erőszakbotrányba keveredett, Jakab Péter egyik legfőbb bizalmasának számító Földi István, illetve a Jakab Péter lemondását megelőző puccskísérletben szerepet vállaló Ander Balázs mellett Gyöngyösi Márton, a párt jelenlegi EP-képviselője is jelölteti magát. A legtöbb résztvevő autóval érkezett a helyszínre, s gyorsan behajtottak az épület udvarába, ahová a sajtó munkatársait nem engedték be a biztonságiak. 

Fotó: Mirkó István

Jakab Péter szolgálati autóval, Molnár Enikő társaságában érkezett meg az eseményre. A korábbi pártelnök láthatóan feszült volt, és kerülte a párttagok társaságát, valamint a kamerák kereszttüzét. 

Fotó: Mirkó István

Az épület udvarában az ismertebb jobbikosok közül Z. Kárpát Dánielt, Bíró Lászlót, valamint Potocskáné Kőrösi Anitát láttuk. Kiszivárgott információk szerint Ander Balázs már visszaléphetett az indulástól, amely Gyöngyösi Márton jelöltségének kedvezhet. Az információt hivatalosan még nem erősítették meg, azonban amennyiben igaz, azt az értesülést támaszthatja alá, hogy a Jobbik békéjét hirdető Gyöngyösi Márton elnökjelölt állhat Jakab Péter lemondatása mögött.

Varga Zoltán Péter, a Jobbik Dunakeszi szervezetének elnöke a Facebook-oldalán közzétett egy képet, amin az látható, hogy

a pártelnökapsiránsokat feltüntető szavazólapon már csak Gyöngyösi Márton és Földi István neve szerepel, így Ander Balázs valóban visszalépett a jelöltségtől.

Fotó: Facebook

A 10 órakor kezdődő eseményről 13:30 környékén szivárognak ki az első információk, eszerint Gyöngyösi Mártont, a Jobbik Európai Parlamenti képviselőjét választották meg a párt új elnökének. A tisztújítást követő sajtótájékoztatón Ander Balázs megerősíti, valóban Gyöngyösi Márton javára lépett vissza.

Borítókép: Jakab Péter a helyszínen (Fotó: Mirkó István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.