Döbbenetes, de tényleg csődbe juthat a miskolci önkormányzat

A borsodi megyeszékhelyen a kormánypártok már tényleg a teljes működőképtelenségtől tartanak.

2022. 07. 01. 9:55
Veres Pál
20220608 Miskolc Trianoni vándorkiállítás nyílt a Hősök terén. Fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország Képen: Veres Pál polgármester Fotó: Vajda János/Észak-Magyarország
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ilyen még nem volt, csődbe vihetik Miskolcot címmel adott ki közleményt pénteken reggel Soós Attila Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő, a pénzügyi bizottság elnöke. A miskolci kormánypárti politikus emlékeztetett rá, hogy 2005-ben és 2006-ban, az akkori balliberális városvezetők által felvett és viharos gyorsasággal elköltött svájci frank alapú, ma már több milliárd forint értékű hitel futamideje lejár.

A kötvény ellenértékét a mai napon, azaz 2022. július elsején kell, kellett volna, a hitelező banknak kifizetni. A Fidesz–KDNP képviselőcsoport tudomása szerint ez nem történt meg

– adta hírül Soós Attila. A pénzügyi bizottság elnöke hozzátette: a Veres Pál vezette balliberális társaság, példa nélküli módon, csődbe viheti, fizetésképtelenné teheti a várost.

A fideszes politikus rámutatott arra, hogy a felelősség a baloldalé, de a következményeket sajnos mindannyiuknak viselniük kell, akik a borsodi megyeszékhelyen élnek.

– A felelőtlen, hozzá nem értő balliberális városvezetés hatalomra jutása után rögtön szétverte az addig évtizedeken keresztül jól működő tömegközlekedést, megdrágította a városi szolgáltatásokat – legutóbb a közétkeztetéstől a parkolási díjakon keresztül a temetkezési díjakig emelte drasztikusan az árakat, az aktuális inflációs mértéket jóval meghaladó módon. Mindezzel párhuzamosan saját maguk, illetve barátaik tiszteletdíját kétszeresre, háromszorosra növelték a város tulajdonában álló gazdasági társaságok irányító testületeiben – mutatott rá Soós Attila. Hozzáfűzte: Veres Pál polgármester és balliberális támogatóinak városvezetését a hozzá nem értés, a soha nem látott mértékű felelőtlenség és a harácsolás jellemzi.

Ebben a rendkívüli helyzetben a Fidesz–KDNP felszólította a város megválasztott első emberét, hogy álljon a miskolciak elé, és valljon színt. Azt kérdezik Veres Páltól, hogy milyen felelősségre vonásra számíthatnak azok a jelenlegi városvezetők, gazdasági „szakemberek”, akik tétlenül nézték a jó előre látható pénzügyi csőd közeledtét?

Emellett érdeklődnek arról is, hogy milyen cselekvési tervet készítettek Veres Pál és társai, a város esetleges fizetésképtelensége miatti következmények elkerülésére, a városi közszolgáltatások – többek között a közlekedés, a gyermekintézmények és egészségügyi szolgáltatások – működőképességének megőrzésére?

Borítókép: Nagy bajba kerülhetett a Veres Pál polgármester vezette miskolci önkormányzat (Fotó: Vajda János/Észak-Magyarország)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.