időjárás 4°C Árpád 2023. december 11.
logo

Fidesz-győzelem Budafokon: Krieger Krisztina baloldali mandátumot hódított el

2022.07.31. 20:24 2022.08.01. 07:51
Fidesz-győzelem Budafokon: Krieger Krisztina baloldali mandátumot hódított el

Újabb baloldali mandátumot hódítottak el a kormánypártok– közölte Németh Zsolt fideszes országgyűlési képviselő a közösségi oldalán.

A főváros XXII. kerületében, a 6. egyéni választókerületben lemondott önkormányzati képviselőségéről a momentumos Tóth Endre, aki parlamenti mandátumot szerzett, ezért tartottak vasárnap időközi választást.

Két jelölt indult, Krieger Krisztina Kapitány Alexandrát, a Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP–Jobbik jelöltjét győzte le.

Más városokban is időközi választásokat tartottak vasárnap: Salgó Ivett független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást a Tolna megyei Mőcsényben. A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint a győztes 104, szintén független vetélytársa, Sziebl Tamás 87 érvényes szavazatot kapott.

A Nógrád megyei Cserháthalápon a korábbi polgármester lemondása miatt kellett időközi választást tartani, itt a tisztségért két jelölt indult: egy függetlenként, egy pedig a Mi Hazánk Mozgalom színeiben; utóbbi, Dócsné Sávolyi Henriett nyerte a választást. A névjegyzékben 302-en szerepelnek.

Borítókép: A Budafokon győztes kormánypárti jelölt (Fotó: facebook/kriegerkrisztina)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.